Antrąją dieną pirmoji iš Lietuvos atstovų pasirodė Jurga Šeduikytė, nustebinusi neįprastu stiliumi, kiek vėliau visi skubėjo pasiklausyti „Touch and Go“, o po jų nekantriai būriavosi prie „G&G sindikato“ scenos. Galbūt dėl to, kad kol vieni linksminosi, šokdami į taktą su atlikėjais, kiti festivaliu mėgavosi pasyviojoje zonoje, žmonių neatrodė labai daug, nors organizatoriai patikino, kad bilietų parduota daugiau nei pernai.

Uždarbiavo nelegalūs prekiautojai

Festivalio teritoriją savo naudai puikiai išnaudojo ir pasipelnyti panorę prekiautojai. Nors aktyviojoje festivalio zonoje nebuvo galima įsigyti stipresnių už alų ir sidrą alkoholinių gėrimų, gudresni greitai atrado taškų, kuriuose „iš po stalo“ buvo galima gauti ir degtinės.

Kiti dirbo dar drąsiau – prekyvietes įrengė tiesiog automobilių zonoje. Atvėrę mašinos bagažinę, jie siūlė įvairias rūkytas žuvis. Netrukus jie buvo pagauti, tačiau festivalio šeimininkas Giedrius Klimkevičius neprarado geros nuotaikos ir įteikė šiems specialias apyrankes, leidžiančius nesislapstant prekiauti festivalio aktyviojoje zonoje.

G. Klimkevičius pasakojo, kad tokių gudruolių atsiranda, tačiau tik pasijuokė, kad visi nori užsidirbti, o jeigu jie nepažeidžia Lietuvos įstatymų, viskas yra gerai.

Gerai nusiteikęs „Be2gether“ organizatorius bekalbant mojo pro šalį keliaujančiam kaimynui ir su juo einančiam vaikui, kurie taip pat turėjo galimybę būti festivalyje ir džiaugėsi, kad Norviliškėse susidarė tam tikra bendruomenė.

G.Klimkevičius džiaugėsi baltarusių susidomėjimu

Paklaustas, kaip vertinantis festivalį, G. Klimkevičius negalėjo nepaminėti oro sąlygų, tačiau džiaugėsi, kad atlikėjai buvo puikiai sudėlioti – pirmąją, lietingą dieną – trankesnės, intensyvesnės muzikos, kaip „Gogol Bordello“, atstovai, antrąją – priešingos.

„Betrūksta tik sniego“, - komentuodamas oro sąlygas juokėsi pašnekovas. Jis pasakojo, kad „Be2gether“ dabar bus išgyvenęs beveik visas oro sąlygas.

Anot jo, „Be2gether“ idėja (atverti Lietuvos-Baltarusijos) sieną išliko tokia pati, o šiais metais ji dar labiau išryškėjo – į trečiąjį festivalį Baltarusijoje buvo parduota 2 tūkst. 200 bilietų, nors pernai šis skaičius buvo 500.

Nors ir sulaukęs komentarų, kad festivalyje pristatantis negirdėtas grupes, G. Klimkevičius pasakojo juos vertinantis iš kitos perspektyvos, paminėdamas, kad nors grupę „Gogol Bordello“ iki šiol žinojo tik tikrieji melomanai, nuo šiol ji lietuviams išliks atmintyje ilgai. Taigi, anot jo, „Be2gether“ pristato kokybiškas grupes, kurias informacijos amžiuje patiems kartais sunku surasti.



Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją