Kaip ir visada, dėmesys ir pirmenybė bus skiriama akustiškai, be įgarsinimo atliekamai muzikai. Kita puoselėjama tradicija – tautų draugystė su Gruzija taip pat tęsiama, širdingieji kaimynai žada, kad Tbilisio gatvėse muzika liesis taip pat būtent gegužės 18 dieną.

Jeigu teks tą dieną išvykti svetur – tebūnie tai Jungtinės Amerikos valstijos – Barnsley miestelis arba Konektikutas, Kopenhaga arba Bergenas, o galbūt net Australija. Tai vietos, kuriose lietuvių bendruomenės taip pat švęs gatvės muzikos dieną. GMD idėją su džiaugsmu perimanti Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga tikisi surinkti kuo daugiau lietuvių bendruomenių įvairiuose pasaulio kampeliuose, kur vieningai su Lietuva būtų grojama ir dainuojama.

„Sunku patikėti, kad tai bus jau 7-oji Gatvės muzikos diena. Spontaniškai gimusi idėja ir laisvanoriškas žmonių dalyvavimas tampa gražia tradicija. Dar sunkiau patikėti, kad be didelio reklaminio triukšmo šis renginys dabar yra didžiausias muzikinis įvykis mūsų šalyje, nes GMD vyksta jau 60-yje Lietuvos miestų ir miestelių”, – sako Andrius Mamontovas, renginio pradininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją