Kaip yra sakęs renginio idėjos autorius, muzikantas Andrius Mamontovas, Gatvės muzikos dienos esmė yra nenuspėjamumas.

„Man yra neįtikėtina, kad renginys turi tokį atgarsį. 2007 metais tikėjau, kad bus keliasdešimt entuziastų, bet jau tada buvo didžiulis atgarsis. Tas plėtimasis nemažėja. Manęs klausia: kas naujo? Tos naujienos bus iš pačių dalyvių“, – sakė A.Mamontovas.

Pasak jo, Gatvės muzikos dienos nesiekiama paversti koncertu su scenomis ar žinomais veidais – svarbiausia yra tai, kad į gatves išeitų norintys groti ir „bendrauti su žmonėmis per muziką“.

„Tas gaivališkas nenuspėjamumo elementas ir yra viso renginio druska“, – teigė A.Mamontovas.

Pirmąjį gegužės savaitgalį būtų galima pavadinti pirmuoju švenčių piku šiltuoju metų laiku Lietuvoje. Štai šeštadienį apie vidurdienį sėkmingai startavo jau ketvirtoji Gatvės muzikos diena, visą Vilniaus centrą užpildžiusi įvairiaspalve muzika. Šventė tradiciškai į sostinės gatves priviliojo milžinišką būrį žmonių, nors tarp jų iki 15 valandos buvo matyti vos keletas žinomų veidų.

Apie virdurdienį su savo pasirodymais startavo grupė „4Fun“, sostinės gyventojus ir svečius linksmino projektas „Diskotekininkai“, pasiūlę ypač įvairios šokių muzikos paletę, taip pat „Metal on Metal“ ir kiti.

Apie 15 valandą prie Vilniaus klubo „Woo“ pasirodymą pradėjo grupė „Skamp“. Vos pasirodžiusiai grupei pritraukti smalsuolių būrį daug laiko neprireikė. Sudainavę pirmąjį kūrinį „Skamp“ buvo apsupti gerbėjų.

Lietus praretino „Gatvės muzikos dienos“ gerbėjų gretas

16 valandą Vilniuje prapliupęs smarkus lietus praretino muzika pasigėrėti į miesto centrą atvykusių smalsuolių gretas, tačiau subjuręs oras nė kiek netrikdė atlikėjo Tautrimo Rupulevičiaus-Onsos. Dainininkas su bičiuliais įsikūrė vieno žinomo banko, esančio Vilniaus gatvėje, pastogėje ir į rankas pasiėmęs gitarą atliko savo kūrinius. Triūba jam pritarė iš TV3 muzikinio realybės šou „Muzikos akademija“ pažįstamas diplomuotasis tenoras Atas. Dar vienas Onsos bičiulis į gitaros futliarą mušė ritmą. Nors po stogu įsikūrusi trijulė nebuvo apsupta milžiniško būrio gerbėjų, pavieniai praeiviai stabtelėdavo greta muzikantų ir nuo lietaus pasislėpę po stogu klausėsi atliekamų kūrinių bei drauge su muzikantais prisidėjo prie romantiškos nuotaikos mieste kūrimo.

Mokytojų namų kiemelyje po stogu įsikūręs DJ Pupa savo muzika viliojo šokių muzikos gerbėjus. Kadangi dangų užtraukę pilki debesys nė nemanė trauktis, kūrėjo gerbėjai jo muzikos klausėsi stovėdami atokiau nuo scenos. Tik keli ypač atsipalaidavę entuziastai ryžosi šėlti greta scenos.

Renginio organizatoriai, paskelbę, jog grupė „4FUN“ pasirodymą surengs Pilies gatvėje, supainiojo „Gatvės muzikos dienos“ gerbėjus. Mat žinomi kūrėjai pasirodymą surengė Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje. „4Fun“ gerbėjai akustinį grupės koncertą išvysti turėjo galimybę ir prieš 17 valandą.

Tuo tarpu prie Vilniaus klubo „Woo“ grojusius „Skamp“ pakeitė grupė „Freaks on Floor“, taip pat subūrusi nemažai gerbėjų. Susirinkusiesiems subjuręs oras, atrodė, buvo nė motais. Žinantieji „Freaks on Floor“ kūrinius šėlo drauge su muzikantais.

18 valandą Gatvės muzikos dienos dalyviai dar labiau skirstėsi, koją šventinei nuotaikai kišo nesiliovęs lyti lietus – net Gedimino prospekte buvęs radijo stoties „M-1“ autobusas „Skybox“ mažai kam atrodė įdomus. Greta jo stypčiojo vos keli radijo gerbėjai.

Subjurus orui vienu karščiausių renginio taškų tapo klubo „Woo“ prieigose įkurdinta scena. Be to, klubo prieigose įrengti skėčiai, todėl kai kuriems Gatvės muzikos dienos gerbėjams pavyko „išsigelbėti“ nuo pliaupiančio lietaus. Veiksmas įsibėgėjo ir Mokytojų namų kiemelyje, kur nuo 18 valandos ėmė rinktis vis daugiau žmonių.

„Gatvės muzikos dienos“ Vilniuje akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Nors šeštadienį Vilniuje iki vakaro lijo, debesims prasisklaidžius prie sostinės Rotušės sėkmingai surengtas finalinis Gatvės muzikos dienos būgnų koncertas „Drum2gether“, kurio centrine figūra tapęs atlikėjas A. Mamontovas mėgavosi ritmu būryje entuziastų. Kiekvienas panorėjęs turėjo unikalią galimybę prisijungti prie mušamųjų į rankas pasiėmęs specialiai renginiui paruoštų instrumentų – plastikinių butelių su biriais maisto produktais. Pulsuojantis ritmu pasirodymas pritraukė būrį smalsuolių.

Minioje koncertą stebėjęs verslininkas Giedrius Klimkevičius pasirūpino, kad akimirkai panaudotas mušamasis instrumentas neatsidurtų šiukšliadėžėje, kai viena mergina panoro atsisveikinti su renginiu. „Duok jį man“, – koncerto dalyvei tarė Giedrius ir perėmęs instrumentą prisijungė į ritmą kūrusių entuziastų gretas.

Nors Vilniaus centre finalinio koncerto metu buvo susirinkęs didelis būrys A. Mamontovo ir mušamųjų gerbėjų, dienos metu miesto gatves užpildę muzikos gerbėjai prasiskirstė. Linksmybės tęsiasi prie Vilniaus klubo „Woo“ bei Mokytojų namų kiemelyje.

Būgnų koncerto „Drum2gether“ akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Kaune šurmuliuoja gatvės muzikos diena

Šį šeštadienį muzikos ritmu gyvena ir Laikinoji sostinė – čia ne tik vyksta festivalis „Kaunas Jazz 2010“, tačiau pagrindinėje miesto gatvėje Laisvės alėjoje galima sutikti ir daugybę gatvės muzikantų, atliekančių savo kūrinius viešai bei laužančių įsitikinimą, jog gatvės muzikantai yra viso labo vos kelis akordus mokantys ir pinigų iš praeivių kaulyjantys paaugliai.

Renginio akimirkos – DELFI fotoalbume:

Gatvės muzikos diena siautė ir Kuršėnuose. DELFI skaitytojo vaizdoreportaže – linksmybės Kuršėnuose:

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją