Šmaikštuolių netrūko ir čia, bėgime dalyvavo ir vaikinas perdažęs savo bičiulį šunimi ir sugebėjo užimti trečiąją vietą. Kitas šmaikštuolis bandė užregistruoti savo merginą dresuotų keturkojų varžytuvėse, teigdamas, kad jo draugė taip pat išmokusi visokiausių triukų.

Muzikinė dienos programa prasidėjo dar prieš vidurdienį iškart dviejose vietose, - ir ant kalno įsikūrusioje Lofto scenoje ir paplūdimyje. Lofte dieną pradėjo svečiai iš Latvijos A.O.K.S., vėliau tęsė J.Stanley iš Estijos, geriausia undergraundo grupe tituluoti lietuvaičiai "Roadkill", tarptautinis kolektyvas "Timohi", bei "Colors of Bubbles" ir "Dee & Kamy". Tuo pat metu paplūdimyje, iš plaukiančios terasos, besimaudančius savo muzika bandė džiuginti DJ'ai.

Trečiojoje, - Slenio scenoje, neoficialiai pramogautojų pakrikštytoje "Roko naktimis", popietę pasirodymus turėjo pradėti metalinės scenos virtuozai "Mandragora", tačiau jie festivalin dėl susirgusio būgnininko atvykti nesugebėjo, taigi juos pakeitė thrash metalo grupė Phrenetix, vėliau pasirodė gan dažni svečiai Lietuvoje, mūsų šiauriniai kaimynai, „braliukai" – „Laime pilniga“ .

Sekantys svečiai buvo melodingąjį „stoner“ roką grojantys „Nevesis" iš Estijos, o priešpaskutinieji slėnyje pasirodė charizmatiškieji rokeriai iš Didžiosios Britanijos - „NeonFLY“.

Vakarą mažesnėje scenoje užbaigė ir publiką iš proto vedė jau antrą kartą Lietuvoje pasirodantis kolektyvas iš Gibraltaro – Breed77, dalyvavusi tokiuose gradiozinėse roko šventėse kaip „Rock Am Ring“, „Wacken“, „Download'. Ši grupė derina flamenko gitaras ir progresyvaus metalo skambesį, o kai kurie kritikai juos stato į vieną eilę su „System of a Down“ ir „Sepultura“.

Vakarą pagrindinėje scenoje pradėjo nesenai dvidešimtmetį atšventusi grupė iš Latvijos „Dzelzs Vilks“, vėliau pasirodė „Krambambulya“ - savo šalyje uždrausta grupė iš Baltarusijos. Po neilgos pertraukos į sceną užlipo Andrius Mamontovas su grupe, savo dainas papuošęs sunkesniais akordais ir privertęs publiką šėlti ir pasiekti tikrą euforiją. Bisui A.Mamontovas atliko garsiausią ir taip retai skambančią grupės „Foje“ dainą „Laužo šviesa“.

Pagrindinė festivalio grupė – industrinio metalo atstovai iš Vokietijos - „Oomph!“ scenoje pasirodė apsirėdę jūreiviais ir publiką šokdino beveik pusantros valandos.

Festivalio muzikinę programą užbaigė svečių iš Vokietijos apšildyti visiems gerai pažįstami „G&G sindikatas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)