„Žinoma, pagrindinė scena niekur nedingsta, joje vyks koncertai. Tačiau man labai džiugu, kad šiemet atgims ir Pašiūrės scena. Taip sakant, vėl nauja pradžia, – šypsodamasis kalba Blėka. – Pirmą kartą „Bliuzo naktų“ istorijoje veiks dvi scenos.“

Pašiūrės dienos programoje pasirodys improvizacijos meistrai „Jama & W“. „Nuo dviejų priplaukusių ir įtartinai prisimerkusių bičiukų su akustine gitara šis kolektyvas užaugo iki solidaus ir rimto mini orkestro, savo muzikoje pinančio ne tik hip hopo, bet ir funko, roko bei regio sąskambius“, – rašoma jų biografijoje.

Spontaniški kūrėjai, teikiantys pirmenybę muzikai su siela, „Bliuzo naktims“ paruošė specialią akustinę programą. Pašiūrėje ant Lūksto ežero kranto, kuris jei prabiltų, galėtų papasakoti tūkstantį gerų istorijų, vilniečiai pristatys ir savo naują darbą, kuris vadinasi „Albumas iš ateities“.

Dar viena įdomi viešnia – indie folk žanro dainų autorė, atlikėja ir gitaristė Charlotte Carpenter iš Jungtinės Karalystės. Mergina visuomet atlieka autobiografinius kūrinius. Tai tampa intymia istorija, papasakota iš pirmų lūpų, pridedant tokių delikačių pipiriukų, kokių galėtum tikėtis iš PJ Harvey ar „Cat Power“.

Birželį kaip tik pasirodys mažasis Ch. Carpenter albumas. „Tai yra chronologinė įvykių seka, kuri man nutiko mezgant pirmuosius rimtus santykius. Kiekviena daina perteikia vis kitokius jausmus iki tos akimirkos, kai jie nutrūksta. Stebėjau, kiek man prireiks laiko, kad suvokčiau, jog šie santykiai neturi ateities ir kartu niršau ant savęs, kad tik stoviu ir kažko laukiu, užuot buvusi drąsi“, – sako atlikėja, kurią labai palankiai įvertino „NME Magazine“, „Clash“ ir BBC.

Ji taip pat apšildė George’ą Ezrą, Ethaną Johnsą, Hannah Lou Clarke ar country žvaigždę Hunterį Hayesą. „Ši patirtis buvo ir nuostabi, ir keista: man pirmą kartą teko groti prieš 1500 žmonių, kai visi bilietai išparduoti. Mėgstu country muziką, bet nesitikėjau spiegiančių merginų ir „selfių“, – juokiasi britė.

Pašiūrės scenoje po jos gros festivaliautojams gerai pažįstami latviai „Laime Pilniga“, apvažiavę visą Europą ir sukaupę solidžią savo šlovės galeriją. „Jie yra groję ir „Galapaguose“, ir „Roko naktyse“. Pats metas pasirodyti „Bliuzo naktų“ publikai“, – sako Blėka.

Be to, festivalyje šiemet gros kauniečiai „Wolfsome“ – modernus klasikinio roko ir bliuzo mišinys. 2013-ųjų rudenį pirmą kartą kartu sugrojęs ketvertas suprato savo potencialą ir pradėjo darbą studijoje.

Du metus jie užsidarę įrašinėjo dainas, o išlindę į dienos šviesą staiga tapo visų mėgstama grupe, surengė koncertinį turą per Baltijos šalis, apšildė BIX ir beatbox‘o bliuzo išradėjus „Heymoonshaer“, konkurse „Golden Fish“ laimėjo galimybę pagroti Lietuvos muzikos apdovanojimuose M.A.M.A, o „LRT Opus“ radijo surengtame jaunųjų grupių konkurse pelnė Geriausio 2015 metų naujoko titulą. Negana to, jie susipažino su automobilių sporto apžvalgininku Vincu Knightu, kuris padėjo jų kūriniui „Electrified“ iškeliauti į pasaulį laidos „Top Gear“ garso takeliu.

Dar dvi Pašiūrės scenos kompanijos: geros nuotaikos ambasadoriai „Abudu“ ir šilumą skleidžianti grupė „Sirupas“, kurios atliekamas funky, roko, bliuzo, džiazo ir regio mišinys limpa tiesiogine prasme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)