Vis tik vakarop oras aprimo ir jau 19 val. vakaro pasigirdo pirmieji muzikos garsai. O apie trečią valandą nakties, renginiui įsivažiavus, Baltarusijos eksperimentinio teatro trupė T(e)=Art prie pagrindinės renginio scenos surengė šviesų ir naujojo cirko pasirodymą.

Nuo penktadienio popietės pilnu pajėgumu pradėjo veikti visos festivalio scenos ir tematinės erdvės, o susirinkusiųjų nuotaikos netemdo retkarčiais prasidedantis lengvas lietus. Pagrindinėje ir ramybės scenose visomis festivalio dienomis ir naktimis netils muzika, vyks gyvų grupių pasirodymai, elektroninės muzikos didžėjai suks plokšteles.

Penktadienio vakarą didžiojoje festivalio scenoje pasirodo vengrų gupė „Gonsofus“, o iš karto po jų ir legendinis Jungtinės Karalystės atlikėjas „Banco de Gaia“ su savo pasirodymo programa „Last train to Lhasa“. Visomis festivalio dienomis įvyks per 100 muzikinių pasirodymų.

Tuo tarpu pirmą kartą pristatomoje „Yaga Gathering“ koncepto scenoje be koncertų ir eksperimentinės muzikos pasirodymų vyksta paskaitos, radijo teatro spektakliai, įvairūs meno projektai ir performansai.

Festivalio sveikatingumo erdvėje vyks jogos, meditacijos bei kiti užsiėmimai kūnui ir sielai. O amatų dirbtuvės kvies išmokti naudingų dalykų.

Kasmet festivalyje didžiulis dėmesys skiriamas vaikams, tad ir šiemet bus specialiai jiems skirta „Smaragdo miesto“ dienos programa.

Muzikos, menų ir alternatyvaus gyvenimo būdo festivalis „Yaga Gathering 2016“ vyksta liepos 28 – rugpjūčio 1 dienomis Ežeraičio miške, prie Spenglos ežero (Varėnos raj.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)