Muzikos ir menų sintezė

Kaip ir kasmet organizatoriai žada puikius muzikinius pasirodymus dviejose muzikos scenose. Pagrindinėje renginio scenoje gros Lietuvos ir užsienio reggae, dub ir elektroninės muzikos didžėjai bei gyvos grupės. Tarp labiausiai laukiamų – gerai žinomas projektas „Banco de Gaia“ iš Jungtinės karalystės, sužavėjęs pasaulį savo kūriniu „Last train to Lhasa“ ir daugeliu kitų. Visus priversti šokti žada ir muzikinis projektas „Logic bomb“, Gus Till / Slinky Wizard, Hutti Heita, Calamar Audio ir kiti atlikėjai.

Ramybės scenoje taip pat netrūks kokybiškos muzikos. „Nag Champa” – muzikinis projektas iš Lenkijos savo pasirodymuose grojantis didžeridu, afrikietiškais būgnais, fleitomis, o muziką papildantis vokalu, beatboksu. Egzotiškais sarangi instrumentais gros atlikėjas iš Italijos Lo.Renzo.

Šių metų festivalyje žadama kaip niekad daug meno projektų ir parodų. Miško erdvėje pasakišką atmosferą kurs audio bei video instaliacijos, audioteatro performansai, eksperimentinė elektronika. Dailės galerijoje bus eksponuojami Lietuvos ir kitų Europos šalių menininkų tapybos, grafikos, fotografijos darbai. Erdvę vizualiai apjungs įvairių meno sričių profesionalų instaliacijos po atviru dangumi.

Su nario kortele – daugybė nuolaidų

Didžiausia šių metų festivalio naujovė – „Yaga“ narystė, galiosianti visus kalendorinius metus. Įsigijusiems narystę bus taikomos nuolaidos ne tik į vasaros festivalį. Ji galios ir kitiems „Yaga“ bei partnerių renginiams ir kitoms akcijoms – visų pamėgtiems firminiams „Yaga“ marškinėliams, vakarėliams, jogos pamokoms. Visos akcijos ir nuolaidos bus skelbiamos festivalio Facebook paskyroje. Šiuo metu su „Yaga“ naryste jau galima džiaugtis nuolaidomis į aktyvios meditacijos užsiėmimus Vilniuje. Narystę kartu su akcijos bilietu galima įsigyti oficialioje festivalio svetainėje.

„Norime paskatinti žmones labiau domėtis sveiku gyvenimo būdu, todėl šiais metais įsigijusiems narystę pasiūlysime įvairių nuolaidų prasmingoms ir tobulėti skatinančioms veikloms“, – sako renginio organizatorius Anton Shoom.

Jau trylika metų vykstantis festivalis kasmet lankytojams pasiūlo daugybę sveikatingumo paskaitų, jogos, meditacijos užsiėmimų, skatina būti draugiškais gamtai ir elgtis joje atsakingai.

Festivalis „Yaga Gathering“ vyks liepos 28 – rugpjūčio 1 dienomis Varėnos raj., Ežeraičio miške, prie Spenglos ežero.

Praėjusio festivalio akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją