Mėgstantieji individualiu braižu išsiskiriantį fortepijono meistrą ir besidomintieji jo muzikine karjera žino, jog pianistas pradėjo groti nuo šeštojo dešimtmečio.

Tačiau esminio skirtumo tarp savo jaunystės laikų muzikos ir šiuolaikinių, agresyvių jos stilių pianistas nemato. "Muzika turi prisitaikyti prie savo laiko", – tvirtina McCoy Tyneris, tačiau pats savo stiliaus nekeičia jau beveik keturis dešimtmečius.

Nepaisant konservatyvumo, pianistas ligšiol vadinamas vienu iš įtakingiausių džiazo atlikėjų. Savo mokytoju McCoy Tyneris vadina Johną Coltraną, nors jo kūrybinėje biografijoje mirgėte mirga žymiausių pasaulio džiazo muzikantų pavardės, su kuriais jis grojo sykiu ir iš kurių mokėsi. "Visų ir nebeatsimenu", – šypsojosi p. Tyneris, taip ir neišprovokuotas griežčiau įvertinti bent vieną savo kolegą.

Net Herbie Hancocko ir Chicko Corea'os pokštą, kai šiedu Japonijoje į sceną išėjo vilkėdami marškinėliais, ant kurių buvo parašyta "McCoy Tyneris – blogas", pianistas įvertino kaip kolegų meilę ir pripažinimą.

Drauge su McCoy Tyneriu Vilniuje koncertuos "boso monstru" vadinamas Charnettas Moffettas, iš savo tėvo, garsaus būgnininko Charleso Moffetto paveldėjęs koncepciją, jog "muzika yra laisvė ir tvarka".