Tai jau antroji Danijos atstovų pergalė per 45 metų dainos konkurso istoriją. Šįkart ji nugalėjo Rusiją, kurios atstovei 16-etei Alsu šeštadienį dainų festivalyje atiteko antroji vieta.

"Mes kažko pasiekėme, nors nežinome, kur visa tai nuves, tačiau mes tuo labai džiaugiamės", pasibaigus konkursui žurnalistams sakė visas švytintis iš džiaugsmo ir jau atsipalaidavęs 50 metų Jorgenas Olsenas.

Jorgenas Olsenas išreiškė viltį, kad po šios pergalės jie taps tarptautinėmis žvaigždėmis, tačiau kartu priminė, kad dauguma Eurovizijos konkurso nugalėtojų greitai išnykdavo iš visuomenės akiračio.

Popgrupė "Olsen Brothers" savo muzikinę karjerą Danijoje pradėjo 7-me dešimtmetyje. 8-me dešimtmetyje išleidus pirmąjį albumą, jo buvo parduota daugiau kaip 100 tūkstančių kopijų. Daugiau kaip prieš 25 metus jie buvo spiegiančių danių paauglių dievaičiai.

Jorgenas ir jo brolis, 46 metų Nielsas (Nilsas), atlikę dainą pritardami gitaromis, tvirtino, kad savo užkrečiančią ir linksma daina jie siekė išaukštinti subrendusias moteris.

Švedijos sostinėje Stokholme vykusį Eurovizijos dainų konkursą stebėjo maždaug 100 milijonų klausytojų Europoje, Australijoje ir Japonijoje. Konkursas taip pat pirmą kartą buvo transliuojamas internetu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją