„Mūsų pirmininkas, jau ne Seimo, yra čia, o ne rytų šalyse“, - pristatydamas renginio vedėją kalbėjo vienas iš projekto organizatorių, prodiuseris Rolandas Skaisgirys.

„Nauja pora sužibo. Yra trys geros naujienos kalbant apie „Euroviziją“. Atrankoje nedalyvaus I. Valinskienė. Jeigu nepateksime, neduokdie, į finalą, tai aš būsiu kaltas. Tikiuosi, kad su Simona ilgam laikui sukuriame naują kūrybinę šeimą“, - kalbėdamas su naujienų portalu DELFI juokavo A. Valinskas.

Simona taip pat turėjo ką pasakyti: „Arūnas sakė, kad scenoje yra dirbęs su baisesnėmis partnerėmis“. A. Valinskas nepasimetė ir jas išvardino. Tarp jų – Inga Valinskienė, Rūta Mikelkevičiūtė, Ramunė Kurienė, Edita Mildažytė.

Pirmą kartą laidų vedėjos amplua debiutuosanti merginų grupės „Pinup girls“ narė S. Nainė sako, kad iš karto patekti į A. Valinsko gniaužtus nebijo: „Aš tikiuosi, kad Arūnas mane labai saugos, gerbs ir mylės. Manau, kad mes esame geri partneriai, puikūs scenos kolegos. Abudu turime gerą humoro jausmą. Ir abudu norime padaryti konkursą „skanų“ žiūrėti".

Daugybę muzikinių renginių ir konkursų vedęs A. Valinskas priduria: „Aš manau, kad mes būsime toks jaunas kūrybinis lydinys, kai yra vienas veidas, kuris visada gadina savo buvimu bet kurį renginį, o kitas jaunas, kurio dar nematę. Tai mes susilydisime į pakankamai įdomų kūrybinį žalvarį.“

„Eurovizijos“ nacionalinių atrankų vedėjas mano, kad svarbiausi renginyje visgi yra muzikantai ir atlikėjai, o ne vedėjų pora: „Mes esame tik tie žmonės, kurie yra muzikinės mėsos prieksoniai. O prieskoniai negali gadinti pagrindinio produkto.“

„Eurovizijos“ atrankas jau yra vedę daugelis žinomų šalies veidų: Liepa Kiauleikytė-Rimkevičienė ir Darius Užkuraitis, Andrius Rožickas, Giedrius Masalskis, Livija Gradauskienė ir Audrius Giržadas, Jurgita Šeduikytė ir Rolandas Vilkončius, Gabrielė Bartkutė ir kiti.

Atrankose dalyvaus būrys žinomų atlikėjų

Spaudos konferencijos metu paaiškėjo, kad atrankose dalyvaus Sasha Song, Vilija Matačiūnaitė, „Pop Ladies“, Justinas Lapatinskas, Martynas Kavaliauskas, Neringa Šiaudikytė, Soliaris. D. Kubilius pasakoja, kad populiarių atlikėjų ilgai įkalbinėti nereikėjo. Esą atsižvelgdami į organizatorių komandos patirtį jie mielai sutiko dalyvauti. „Konkursas nebebus rūsio grupių konkursu“, - konferencijos metu kalbėjo prodiuseris Dominykas Kubilius.

„Turime labai daug dainų iš užsienio autorių, nemažai iš lietuvių autorių. Šiais metais vertinimo komisija bus ne tik iš Lietuvos. Pasitelksime profesionalus ir iš užsienio šalių. Be „Eurovizijos“ tėvynės Švedijos nebus apsieita“, - apie pokyčius kalbėjo A. Giržadas.

Šiemet Lietuva mini dalyvavimo „Eurovizijoje“ dvidešimtmetį. Gruodžio 14 d. vyks specialus jubiliejinis koncertas. „Bus atlikta keturiolika dainų, kurias mes išsiuntėme į „Euroviziją“. Jas atliks šių metų dalyviai, bet jos skambės visai kitaip“, - tikino konkurso organizatoriai.

Dalyvių kovos prasidės kiek vėliau - nuo gruodžio 21-osios. Antrajame etape pasirodys 20 atrinktų atlikėjų, kurie atliks įvairaus žanro bei stiliaus nekonkursines dainas. Per 5 transliacijas iš 20 atrinktų atlikėjų komisija ir žiūrovai išrinks 6, kurie dalyvaus finaliniame etape. Trečiajame etape atlikėjai dainuos savo pasirinktas ar rengėjų paskirtas konkursines dainas.

Lietuvos atstovas, kuris keliausį Kopenhagoje vyksiantį renginį, paaiškės 2014 m. vasario 15 dieną vyksiančio finalo metu. Jo metu likę 4 geriausi atlikėjai atliks dainą – nugalėtoją. Konkursą laimėjusį atlikėją rinks žiūrovai ir komisija. 

Primename, jog 2014-ųjų metų „Eurovizijos“ konkursas vyks šalies sostinėje – Kopenhagoje.  Pusfinaliai šįmet planuojami gegužės 6 ir 8 dienomis, finalas – gegužės 10 dieną.

Šiemet nacionalinis transliuotojas LRT į pagalbą nusprendė pasitelkti
išorines jėgas. Kartu su A. Giržado vadovaujama komanda dirbs ir
populiarius televizinius projektus kuriančios bendrovės „Videometra“ ir
„TymDrym“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)