Jis, kartu su eksperimentinės muzikos kūrėju GON ir indiroko grupe „ba.“ šeštadienį, gegužės 9-ąją, Europos dieną, surengs pasirodymą koncerto „Trauka“ scenoje.

Pirmą kartą vyksiančio koncerto „Trauka“ idėja – atskleisti šalies jaunimo tapatumą su Europa per lietuvišką muziką. „Kūrybiškas jaunimas visada domisi ne tik tuo, kas vyksta savame kieme, bet ir tuo, kas dedasi už gimtosios šalies sienų. Galima sakyti, kad per tą laiką, kai esame Europos Sąjungoje, išauginome kartą, kuri daugiau mažiau susitapatino su tuo, ką mums siūlo Europos kultūra. Aš jaučiu, kaip visa tai atsispindi ne tik muzikoje, bet ir apskritai kultūroje“, – kalba M. Palubenka.

Vis gi nuo biurokratijos kūrėjas stengiasi pabėgti. „Jei domėčiausi, kaip smarkiai ji mane varžo, turbūt labai greitai pasenčiau, – šypsosi kūrėjas. – Esu laisvas pilietis, vertinantis tai, kas mane užaugino ir aplinką, kurios buvau supamas. Tačiau Europa ir pasaulis yra tokie margi, kintantys, kad tas noras tapatintis su kitomis kultūromis jau seniai įaugęs į mano asmenybę.“

Gegužės 9-ąją, minint Europos dieną, koncertas „Trauka“ sutrauks ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje išgarsėjusius jaunosios kartos atlikėjus: M. Palubenką, GON ir grupę „ba.“.

Nemokamas koncertas vyks laisvoje erdvėje – po atviru dangumi įsikūrusioje mobilioje meno galerijoje „Fantomas“ (Vilniaus g. 24) esančioje prie Radvilų rūmų. Koncerto pradžia 18.00 val.

Koncertą tiesiogiai transliuos DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją