„Mano tėvai kiekvienais metais žiūri „Euroviziją“. Jiems tai yra kažkas tokio. Bet man tai – mėšlas. Neįsivaizduoju, ką ten galėčiau daryti. Pirmiausiai, aišku, jei mane ten išvis kas nors įleistų“, – juokėsi atlikėjas, milijonus gerbėjų nusipirkęs savo hitu „Euroz Dollarz Yeniz“ ar kitais interneto viral‘ais – „Winaloto“, „Surf“.

Tommy Cash jaunas gyvenimas prabėgo skurdžiame Talino priemiestyje, kurį pats vadino Detroitu. Veiklos ten nebuvo daug, mokytis vaikinas nenorėjo, labiau traukė menai. Bet klasiokės šoko hip hopą, ir jis pradėjo, o tada iš likimo gavo mokytoją, „kurio užpakalis drebėjo geriausiai visoje Estijoje“. Ir tas šokio profesionalas jį stipriai inspiravo.

Tommy Cash ir dabar šoka savo koncertuose. Tie solo šokiai yra toks gaivališkas psichodelinis nutrūkimas, kad gali jo net nesiklausyti – tik stebėti performansą. Juolab, jei jis tai daro vilkėdamas gėlėtą suknelę, kurią derina su kerziniais batais. Arba didžiulę oranžinę striukę. Ar paltą iki žemės. Pagaliau – savo firminius „Adidas“ treningus.

Kai kartą žurnalistai jo juokais paklausė, kaip teisingai reikėtų lyginti tris juosteles ant kelnių, Tommy Cash šūktelėjo: „Jų nereikia lyginti, gal netgi skalbti nereikia. Tobuliausias minimalizmo drabužis – apsivelki ir eini“. Gal dėl to atlikėjas ne tik dėvi „Adidas“, bet net yra išsitatuiravęs juosteles ant kojos. O gal tai tiesiog dar vienas jo pokštas.

„Mano tėvai visą gyvenimą vilkėjo treningus. Kartais jie kur nors išeina pasižmonėti. Bet grįžę iškart persirengia ir vėl vilki treningus. O tu žiūri ir galvoji: ei, žmonės, kodėl?“ – pasakojo estas.

Tommy Cash pasvarstė, kad pats galėtų būti toks, koks yra Kanye Westas. „Bet aš būčiau Kanye Eastas“, – juokėsi menininkas, kurio kasdienė aplinka, kurioje vis dar gausu posovietinio palikimo – nykios architektūros, įkyrių stereotipų ar tiems laikams būdingo „pionieriško sekso alkio“ – sugula į jo vaizdo klipus.

Kalbant apie seksą: kurdamas klipą dainai „Surf“ jis ryžosi savanoriškai kūniškų malonumų abstinencijai. Bėgant mėnesiams atlikėjas ėmė įžvelgti sekso simbolius bet kuriame gamykliniame kamine ar ankštame daugiaaukštyje, traukinių bildėjime, žmonių rankų kalboje. Ir taip gimė dar vienas jo meninis akibrokštas, uraganu perėjęs internetą.

„Aš nemėgstu trikdančio meno. Noriu, kad žmonės iškart pagautų, ką turiu omeny. Ir dar – aš noriu daryti tai, ko pats nesu matęs“, – sakė Tommy Cash.

Šiuo metu jis – bene perspektyviausia Estijos žvaigždė, jau laukiama Vakarų muzikos rinkoje ir liaupsinama užsienio žiniasklaidos. Šiemet Tommy Cash koncertavo tokiuose festivaliuose kaip Olandijos pasididžiavimas „Eurosonic“ ar Jungtinės Karalystės „Glastonbury“, o liepos paskutinį savaitgalį jis pasirodys Lietuvos muzikos festivalyje „Galapagai“.

Festivalis vyks liepos 28-29 dienomis. Čia atvyks ir „UNKLE Live“, ir DJ Netsky, ir seksualių merginų kompanija su Charli XCX priešakyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)