Nacionalinė Bulgarijos televizija buvo priversta dainą „Kismet“ diskvalifikuoti iš 2013 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso, nors būtent ji buvo išrinkta skaidriame atrankos procese, kuriame dalyvavo muzikos profesionalų žiuri bei televizijos žiūrovai.

Toks sprendimas priimtas tuomet, kai paaiškėjo, jog Nacionalinei Bulgarijos televizijai nepavyks pasiekti susitarimo dėl dainos autorystės teisių, kaip to reikalauja tarptautinio dainų konkurso taisyklės, su vienu dainos autoriumi – muzikantu ir prodiuseriu iš Argentinos Jonatanu Tesei.

Televizija iš Bulgarijos prodiuserio buvo gavusi klaidingą informaciją, esą dėl „Kismet“ autorystės teisių susitarta.

Tik tuomet, kai daina jau buvo išrinkta, Nacionalinė Bulgarijos televizija sulaukė žinios, jog su Jonatanu Tesei galutinė dainos versija nebuvo suderinta. Pagal „Eurovizijos“ dainų konkurso reikalavimus nacionalinis transliuotojas privalo pateikti galutinę dainos audio versiją iki 2013 metų kovo 18 dienos, vėliau jokių pakeitimų daryti nebegalima.

Todėl Nacionalinė Bulgarijos televizija nusprendė į šių metų „Euroviziją“ Malmėje siųsti dainą „Samo Shampioni“. Šis kūrinys surinko daugiausiai ekspertų komisijos balsų ir užėmė antrąją vietą žiūrovų balsų lentelėje. Pasitraukimas iš konkurso šiame etape reikštų, kad teks mokėti baudas.

Šį sprendimą palaiko Elica Todorova ir Stojanas Jankulovas, tvirtinantys, jog padarys viską, kad Bulgarijai būtų garbingai atstovauta „Eurovizijos“ konkurse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)