Jau trečius metus vykstantis festivalis pirmus kartus vyko ne Estijoje, o Švedijoje, Dalhalla klinčių karjere. Nors švedų organizatoriai „Music Goes Further“ ir pamilo gimtojo krašto Ratviko miškų apylinkes, tačiau suprato, kad festivalis privalo plėstis, jam reikia naujos, didesnės vietos.

„Kai pirmą kartą pamačiau Rummu karjerą iš karto supratau, kokie atlikėjai čia tiks labiausiai. Gamta, pastatai, apylinkės ir skambanti muzika – viskas susilies į neatsiejamą, nepamirštamą potyrį“, – sako Mattias Hedlund.

Beveik prieš 90 metų Rummu apylinkėse buvo pradėta kalkakmenio ir marmuro kasyba, o šalia karjero, siekiant užtikrinti nemokamą darbo jėgą, sovietai pastatė Murru kalėjimą. Tačiau 1991 m., po Sovietų Sąjungos griūties, karjero ir įkalinimo vietos darbas sustojo. Dalį kasyklos įrengimų, pagalbinių pastatų ir kalėjimo teritorijos apsėmė žydras vanduo taip suformuodamas išskirtinį landšaftą, traukiantį nardytojus, apleistų vietovių tyrinėtojus, fotografus bei filmų kūrėjus.

Sklinda gandai, kad Murru kalėjimas garsėjo savo griežtumu, bet festivalio organizatoriai įsitikinę, kad čia skambėsianti muzika gali suformuoti naują, šviesią istoriją. „Visi, kam patinka lengvas, o kartais šiek tiek griežtesnis house (red. musikos žanras), galės mėgautis paplūdimio erdve ir krištolo tyrumą primenančiu karjero ežeru. O tie, kurie atvyks pasinerti į Detroit techno (red.muzikos žanras) skambesius, galės laiką leisti gamyklos erdvėje. Taip pat čia prieglobstį ras britiško ir vokiško techno skambesio melomanai. Tad tikiu, kad niekas neliks nusivylęs“, – pasakoja organizatorius Mattias.

O paklausyti tikrai bus ką, nes viename festivalyje gros net 69 atlikėjai, tarp kurių – gausybė pasaulinio lygio žvaigždių: Jeff Mills, KiNK, Regis, Rødhåd, Scuba, Ø[Phase], Function, Bjarki, Marcel Dettmann, Dixon, The Black Madonna, Recondite, Ricardo Villalobos, Nina Kraviz ir daug kitų.

Jei ieškosite ramesnio miego, nakvynę bus galima Taline, nes festivalis nutolęs nuo sostinės 45 km, o tarp miesto ir renginio kursuos specialus maršrutinis festivalio autobusas. Taip pat nakvynę bus galima rinktis ir šalia festivalio įrengtame palapinių miestelyje bei automobilinių kemperių aikštelėje.

Festivalis „Into the valley“ – tik pradžia to, ką sumanė
organizatoriai. Šiuo metu jie organizuoja dar du festivalius: Švedijos sostinėje, Stokholme „Into the factory“ ir Pietų Afrikos Respublikos sostinėje, Keiptaune (angl. Cape Town) „Into the casttle“.

Visus šiuos tris festivalius jungia septyni bendri principai: unikali vieta, išskirtinė elektroninė muzika, šiuolaikinės technologijos, pažangūs menai, kokybiški bei nepaprasti barai ir maisto virtuvės, holistinės visumos bei žmonių lygybės idėjos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)