Nuolat pildoma.

Tiesioginė transliacija prasidėjo nuo trumpo filmuko, kuris, pasak grupės narių, atspindėjo jų pastarųjų 6 mėnesių nuotaikas.

Jį galite pamatyti čia:

„Depeche Mode“ pranešė, jog turas prasidės Izraelyje, nes praėjusio turo metu koncertas šioje šalyje buvo atšauktas ir jie labai blogai dėl to jautėsi.

Latvijos žurnalisto paklausti, kaip per 32 grupės gyvavimo metus pasikeitė narių santykiai, vyrai juokavo: „Tai sunkus klausimas, o atsakymas - labai lengvas. Mes labiausiai mėgstame melsvą spalvą“. Vėliau atlikėjai pasakojo, jog per tiek laiko jų santykiai išliko draugiški, nors buvo visokių akimirkų.

Paklausti, kiek dainų įrašė naujam albumui, D.Gahanas sakė, jog apie 20.

Atlikėjai taip pat atskleidė, kad jie dainas įrašinėja su meile, o kai kažką darai su meile, viskas vyksta labai lengvai.

„Įrašinėjant du ar tris paskutinius albumus, atmosfera studijoje buvo nuostabi. Tam vėl gi labai svarbi meilė muzikai“, - teigė „Depeche Mode“ nariai.

Vokalistas taip pat priminė, jog jiems muzikoje vis dar svarbiausia nuoširdumas, emocija, melodija.

Paklausti, ką jaučia, kai mato tokią didžiulę minią koncertuose, grupės nariai sakė, jog tai - nepakartojamas ir visuomet skirtingas vaizdas, kuris juos džiugina.

Taip pat atskleista, jog kol kas nenuspręsta, ar turas bus filmuojamas ir po to išleistas filmas DVD formatu.

Paklausti, ar neplanuoja kaip grupė „Metallica“ rengti pasirodymų su orkestru, „Depeche Mode“ nariai juokavo, jog tai tikrai įmanoma, tačiau jie to nedarys.

Prancūzų žurnalistei uždavus klausimą, ar žino kokias nors šios šalies žiniasklaidos priemones, linksmai nusiteikę muzikantai teigė, jog jie spaudos vengia, nemėgsta atsakinėti į klausimus, tačiau supranta, jog tai yra jų darbo dalis ir laikas nuo laiko turi sudalyvauti spaudos konferencijose kaip ši.

Pasiteiravus, ar muzikos veteranai jau įrašė savo svajonių kūrinį, jie sakė, kad išleidus tiek daug dainų sunkiai įmanoma suprasti, kuri iš jų geriausia, tačiau atskleidė, jog naujausiame albume tikrai yra 3-4 dainos, kurios drąsiai galėtų pretenduoti į šį titulą.

Turą sudarys 34 koncertai

Muzikos revoliucionieriai, kurių įrašai pasaulyje parduoti daugiau nei 100 milijonų egzempliorių tiražu, surengs didingas gastroles, kurios neabejotinai taps metų muzikiniu įvykiu.

Koncertų turas po Europą gegužės 7-ąją startuos Tel Avive. 25-ose Europos valstybėse grupė surengs 34 koncertus, kuriuos stebės pusantro milijono žiūrovų. Turo pasirodymai vyks po atviru dangumi – „Depeche Mode“ koncertų scena iškils Berlyno ir Romos olimpiniuose, Maskvos „Lokomotyvo“, Paryžiaus „Stade de France“ ir kituose dideliuose Europos stadionuose. Iš Europos grupės maršrutas nusidrieks į Šiaurės Ameriką.

Pirmieji pigiausi bilietai į „Depeche Mode“ pasirodymą Vingio parke kainuoja 154 litus. Šių bilietų kiekis – griežtai ribotas. Jam pasibaigus, bilietai kainuos 174 litus.

Muzikos mėgėjų dievinama grupė į Lietuvą 2013-aisiais sugrįš po septynerių metų pertraukos – į 2006-aisiais surengtą „Depeche Mode“ koncertą Vilniuje buvo išpirkti visi bilietai.

Ištikimiausi grupės gerbėjai galės įsigyti dviejų kategorijų bilietus, suteiksiančius galimybę koncertą stebėti iš itin arti. Bilietai į fanų zoną kainuoja 224 litus, o į ypatingą „Premium“ fanų zoną – 304 litus.

Tai bus jau trečiasis „Depeche Mode“ koncertas mūsų šalyje: 2001-aisiais grupė koncertavo Vingio parke, 2006-aisiais - „Siemens arenoje“. Dar vienas jų koncertas Lietuvoje turėjo įvykti 2009 metais, tačiau paskutinę minutę jis buvo atšauktas dėl grupės lyderio Dave'o Gahano ligos.

Dar seniau grupė skelbė, jog 2013 metais išleis naują albumą, spaudos konferencijos metu sakė, kad jis kol kas neturi pavadinimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)