Trumpai apie dainų atsiradimo istoriją pasakoja kūrėjas:

Daina: GIV ME 1 MO‘ TIME (& Tanoka Beard)

„Šis kūrinys gimė 2006-ais metais, kaip tik prieš pabaigiant Kauno „Žalgirio“ legionieriaus Tanoka Beardo solinio albumo „Antidote“ įrašus mano studijoje. Tanoka – puikus žmogus, turintis gerą humoro jausmą, geras krepšininkas ir – pats tuo negalėjęs iš karto patikėti – gebantis gerai repuoti.

Po mano, Simonos ir Tanokos stulbinančios sėkmės su pirmąja daina „I Love U“, kuomet visose didžiosiose Lietuvos radijo stotyse daina tapo hitu Nr.1, kai drauge stovėjome didžiausiose Lietuvos scenose, Tanoka atėjo pas mane į įrašų studiją jau ne toks kuklus ir išdėstė planus apie solinį albumą.

Taigi per metus gimė senosios mokyklos hiphopo muzikos rinkinys, kuriame įsiamžino ir keli Lietuvos grynuoliai – tai Daiva Starinskaitė iš „KeyMono“ bei Giedrė Kilčiauskienė iš „Empti“.

Pamenu, Tanoka iš įrašų studijos skambino ir pačiam Snoop Doggui bei Craigui Davidui dėl bendro kūrinio, tik gaila nesusitarė dėl finansinių įsipareigojimų.

Vis tiek Tanokos albumas išėjo gan stiprus ir iš 13-kos gabalų „Giv Me 1 Mo‘ Time“ tapo mūsų bendru darbu. Prieš porą mėnesių patobulinome dainos aranžuotę pagal šių dienų pulsą. Kompoziciją dedikuojame merginoms. Kaip tik pavasaris jau kutena nosį, tad, mielosios damos, žinokit, kad mes galvojame apie jus, dirbame dėl jūsų, gerbiame, mylime jus ir visa kita... Žodžiu, gabalas subalansuotas moterims, bet tinka ir vyrams.“

Daina: IŠDALINK SAVE

„Pradėkime nuo to, kad dainos žodžius prieš dešimt metų autobuse iš Talino į Kauną man įteikė tas pats „elektroninių skilandžių“ (DELFI past. daina „Tavo spalvos“) autorius Tomas Ivanauskas, kurį žiauriai gerbiu ir kaip genialų tekstų autorių, ir kaip draugą.

Aš esu jo eilėraščių fanas ir jau laukiu, kada jis susiprotės išleisti savo knygą. Per pastaruosius 3 metus aš nuolat išsitraukdavau šios dainos tekstą iš stalčiaus ir valandų valandas sėdėdavau prie fortepijono. Ieškojau dermės, kuri atrakintų žodžius.

Drąsiai galiu teigti, kad tai mano sielos kūrinys. Jame iliustruojamas gyvenimas. Tiesiog gyvenimas... Dainos įrašams pasitelkta tuzinas žmonių – gyvi mušamieji, bosinė gitara, fortepijonas, styginių kvartetas, pritariantieji vokalai, o ritminė partija iš fortepijono dangčio uždarymo programuotų garsų suteikia dainai savitą spalvą. Ši daina apverčia mano mintis, nes joje labai artimai pažįstu pagrindinio herojaus jausmus.

Gyvenimas trapus, turime saugoti, vertinti, mylėti vieni kitus. Pavydas – ne tas jausmas, kuris gali atrakinti mylimo žmogaus širdį... Ir nors ši daina liūdna, ji visgi išlieka šviesi.“

Atiduokite savo vertinimą už labiau patikusią dainą ir ji taps naujausiu Lino Adomaičio singlu, kurį atlikėjas pasiūlys radijo stotims. Balsuoti galima iki sekmadienio vakaro. Pirmadienį paaiškės, kuri daina pasieks radijo stotis.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)