Prieš pat apdovanojimus, DELFI skelbė skaitytojų apklausą, kurioje kvietė išreikšti savo nuomonę. Kam iš tikrųjų atiteks apdovanojimų statulėlės, paaiškės jau netrukus. Už geriausius slaptu balsavimu balsavo kelios dešimtys muzikos profesionalų.

Kaip ir kasmet, iki paskutinės sekundės paslaptyje laikoma, kam šįmet atiteks apdovanojimas už nuopelnus muzikai.

DELFI skaitytojai nusprendė, kad geriausiu metų albumu šįmet turėtų tapti Leono Somovo ir Justės Arlauskaitės-Jazzu darbas „Istorijos“, jis surinko net 51 proc. balsų. Antroje vietoje liko Monikos Linkytės albumas „Walk With Me“.

Justė Arlauskaitė Jazzu

Geriausia metų elektroninės muzikos grupe DELFI skaitytojai išrinko Beissoul ir Einiaus duetą. Jie net 30-ia procentų aplenkė antroje vietoje likusią GeraiGerai.

Geriausios metų alternatyvios muzikos grupės/ atlikėjo/ atlikėjos nominacijoje net trys nominantai pelnė panašias skaitytojų simpatijas. Alina Orlova surinko 25 proc. balsų, Aistė Smilgevičiūtė su grupe „Skylė“ – 28 proc., o daugiausia palaikymo ir 29 proc. balsų atiteko Vidui Bareikiui.

Geriausia metų hip-hopo grupe DELFI skaitytojai titulavo legendinę grupę „G&G Sindikatas.

Egidijus Dragūnas

Geriausios metų koncertinės grupės kategorijoje beveik vienodo palaikymo sulaukė SEL ir Marijonas Mikutavičius. Vis tik E. Dragūno grupė pelnė 2 proc. daugiau palankumo iš viso surinkdama 35 proc. balsų.

Geriausia metų grupe apklausoje tapo Leonas Somovas ir Jazzu. Duetas surinko 59 proc. balsų už savęs palikdamas gerokai atitrūkusią grupę SEL (26 proc.).

Geriausiu metų vaizdo klipu DELFI skaitytojai titulavo V. Baumilos darbą „Ant mašinos stogo“. Įdomu tai, kad antroje vietoje liko grupės „Antikvariniai Kašpirovskio Dantys“ vaizdo klipas dainai „Į Venesuelą“. Vaidui atiteko 57 procentai balsų, o „Antikvariniams Kašpirovskio Dantims“ – 26 proc.

"Antikvariniai Kašpirovskio Dantys"

Geriausia metų roko grupe skaitytojai įvardijo Sauliaus Urbonavičiaus-Samo grupę BIX, nors vos vienu procentu, surinkusi 30 proc. balsų, atsiliko grupė „Rebelheart“.

Metų proveržiu DELFI skaitytojų apklausoje tapo Monika Liu net 27 proc. balsų aplenkdama „Antikvarinius Kašpirovskio Dantis“.

Metų atlikėjo ir atlikėjos kategorijose be konkurencijos daugumą balsų susižėrė 2015-ųjų „Eurovizijos“ atstovai Vaidas Baumila ir Monika Linkytė.

Geriausiu metų kūriniu skaitytojai išrinko Leono Somovo ir JAzzu dueto darbą „Po mano oda“. Antrojoje vietoje su 30 proc. balsų liko M. Linkytės daina „Po dangum“. Beje, M. Linkytės dainai žodžius kūrė Jazzu, o aranžavo – L. Somovas. Šis duetas daugiausia simpatijų pelnė ir metų popmuzikos grupės kategorijoje – L. Somovą ir Jazzu palaikė net 48 proc. skaitytojų. Antrojoje vietoje liko grupė SEL.

Šie rezultatai – DELFI skaitytojų prognozės ir nuomonė. Kam iš tikrųjų atiteks „M.A.M.A. 2015“ statulėlės, paaiškės jau po kelių valandų. Iškilminga nominacijų paskelbimo ir apdovanojimų įteikimo ceremonija vyks Kaune. Penktus metus iš eilės rengiamas renginys kasmet sutraukia vis didesnį būrį pramogų ir kultūros pasaulio atstovų.

DELFI skaitytojų verdiktas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)