2013 02 22

SPEKTAKLIAI

PREMJERA - „Juoko akademija" (Valstybinis jaunimo teatras, 18:00)

„Juoko akademija“ sukurta pagal vieno žymiausių japonų dramaturgo, aktoriaus, teatro ir kino režisieriaus Koki Mitanio tragikomišką pjesę. Pjesėje veiksmas vyksta Tokijo policijos visuomenės saugumo cenzūros skyriaus kabinete 1940 m. Čia apsilanko jaunas dramaturgas Hadzimis Cubakis, iškviestas pasiaiškinti dėl jo sukurtos pjesės. Iki premjeros liko savaitė, tačiau dar nėra gautas leidimas viešai atlikti kūrinį. Jaunąjį dramaturgą priima naujai paskirtas cenzorius, kuris yra linkęs uždaryti visus teatrus ir uždrausti spektaklių rodymą. Cubakiui tenka nelengva užduotis – per septynias dienas surasti kompromisą, perrašyti pjesę ir įtikinti cenzorių duoti leidimą pjesės pastatymui.

Spektaklio režisierius – Viačeslavas Gvozdkovas, scenografijos ir kostiumų autorius – Vladimiras Fireris. Pagrindinius vaidmenis spektaklyje kuria aktoriai Kostas Smoriginas ir Sergejus Ivanovas.
„Drąsi šalis” (Lietuvos diena) (Menų spaustuvė, 19:00)

„Cezario grupė" siekia išreikšti asmeninį santykį su dabartine Lietuvos realybe ir kartu ieško atsakymų į universalius klausimus: apie ką svajoja statistinis jaunas žmogus Lietuvoje? Kokią praktinę filosofiją jis renkasi, pradėdamas sąmoningai kurti savo gyvenimą? Ar jis konfliktuoja su aplinka? Ar jis didžiuojasi savo visuomene? O gal jis turi motyvų gėdytis to, kad joje gyvena? Ir apskritai, ką reiškia gyventi čia ir dabar - XXI amžiaus pradžios Lietuvoje?
„Indėniukas Kikas" (Raganiukės teatras, 12:00 ir 13:00)

„Kikas yra mažas, geras indėniukas, o kad jis toks geras, tai turi daug draugų. Ir tie draugai – visi žvėreliai. Kasdien nueina jis į mišką ir žaidžia ten su jais. Daug paslapčių tada sužino Kikas, mat jo draugai visur laksto ir žvitriom akytėm daug ką mato”, - ištrauka iš pasakos apie gerąjį indėniuką.
„Madam Baterflai" (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, 18:30)

„Pamirškite operą, grožėkitės reginiu scenoje. Šis „Madam Baterflai“ spektaklis taip pakeri vaizdais, kad darosi nebesvarbu, apie ką visa ši istorija, jaudina ji, ar ne. Nuo pirmo iki paskutinio garso opera prikausto klausytojo žvilgsnį“. „Financial Times”, Andrew Clark.

„Miegančioji gražuolė” (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, 18:30)

Apie šį savo kūrinį P. Čaikovskis rašė: „Siužetas toks poetiškas, taip tinka muzikai, kad aš kūriau labai susižavėjęs ir su tokiu entuziazmu, kuris visada nulemia kūrinio vertę". Kompozitoriui neteko nusivilti, „Miegančioji gražuolė", bendras choreografo M. Petipa ir P. Čaikovskio kūrinys, 1890 m. pradėjo naują epochą baleto teatro vystymesi. Didžiulė fejerija, puošnios dekoracijos, puikus baleto artistų šokis - visa tai žavi ir mūsų teatro pastatyme.

„Penktas veiksmas” (Keistuolių teatras, 19:00)

Aleksandro Stroganovo kūrybos pagrindinę temą galima apibūdint taip: mes nelaimingi todėl, kad nemokame mylėti; nemokame girdėti, jausti, vadinasi, nemokame ir suprasti žmonių. Todėl vieni kitiems atrodome keisti arba nenormalūs. Bet kas iš esmės yra norma? Ar ji apskritai egzistuoja? Kur ta iliuzinė riba, kuri skiria vadinamąją normą nuo vadinamosios patologijos?

KONCERTAI

19-ojo gimtadienio koncertas (Šv. Kotrynos bažnyčia, 19:00)

Yra viena diena metuose, kuomet Šv. Kristoforo kamerinio orkestro artistai, dirigento Donato Katkaus batutai mostelėjus, virsta solistais! Tai – vasario 22-oji. Šis orkestras žymus griežimo lengvumu bei precizika, dėl kurių dažnai vadinamas „solistų kolektyvu”. Siekdami šį titulą pateisinti, orkestro muzikantai paruošė ypatingą šventinio koncerto programą.

Klasikinės muzikos koncertas iš ciklo „Migruojanti akademija“ (Vilniaus mokytojų nama , 19:00 )
Savo veiklos 80-metį švenčianti Lietuvos muzikos ir teatro akademija tarp gausybės įvairių renginių, koncertuos ir sostinės Mokytojų namų klausytojams. Nuo vasario 22 d. LMTA bendradarbiaudama su Vilniaus mokytojų namais ir pradeda naują renginių ciklą „Migruojanti akademija: Vilniaus mokytojų namai”. Kartą per mėnesį šio sostinės kultūros centro Didžiojoje salėje pasirodys akademijos studentai su savo pedagogais.

„Bix” koncertas (Tamsta, 21:30)

Muzikos klubo „Vienišas vilkas” koncertas (Vilniaus mokytojų namai, 18:00)
Dalyvaus Šarūnas Mačiulis ir „Vilkai”, Aleksandras Belkinas ir Gražina Deičko, „Dinozaurai”, Bliuzoholikai” ir kt.

„Smuiko ir gitaros pokalbiai“ (Vilniaus kongresų rūmai, 19:00)

Jau trejus metus drauge scenoje pasirodantys vienas žymiausių Lietuvos smuikininkų Vilhelmas Čepinskis ir Baltijos gitarų kvarteto solistas Sergejus Krinicinas džiaugiasi, galėdami koncertuoti su šiuo orkestru ir klausytojams dovanoti unikalią programą: Antonio Vivaldi koncertą violai d'amore ir liutniai d-moll, RV 540 (versija smuikui ir gitarai) bei Geraldo Garcia koncerto smuikui ir gitarai premjerą. Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui diriguos svečias iš Serbijos, dirigentas Robertas Bokoras.

VAKARĖLIAI

„G&G SINDIKATO” koncertas „Laikas keistis“ (Menų fabrikas Loftas, 22:00)

Bemaž kardinaliai pakeistas reguliarus „Sindikato“ smogikų repertuaras bus atliekamas su išplėstiniu muzikantų sąstatu. Ant scenos lips garsūs Lietuvos muzikos virtuozai, didžioji dalis jų dalyvavo vasarą vykusioje „Red Bull Soundclash“ muzikinėje kovoje. Galite tik nuspėti kaip ir kiek kitaip skambės grupės kūriniai. Siekiant išskirtinumo, naujo skambesio paieškų bei muzikinių inovacijų, „G&G Sindikatas“ šį koncertą pavadino simboliškai - „Laikas keistis“. Šiuo metu grupė intensyviai dirba prie naujojo albumo, kurio kelis kūrinius bus galima išgirsti jau šiame koncerte.

„The return of RAVEZILLA 222” (48 Cechas , 22:00 )

„Ravezilla“ grįžta jau ši penktadienį. Sutiktuvių orkestras - praeitų metų „LOFTAS FEST’12“

„Ravezilla Cave“ kariauna. Jie žino, ko žvėris nori. Įminti urvo paslaptis padės: DOCTAH JAHNGLE, TAFFARI, SQUADEX, JU RAGGANAUT, FANTAS, GU-100, SOCLE, RHIZOME.

„Gay Mafia Jackpot Night @ SOHO” (Soho , 22:00)

Visi žino, kas yra mafija. Daugeliui mafijozas asocijuojasi su kostiumuotu ir skrybėlėtu kietuoliu iš epinio filmo „Krikštatėvis" arba sarkastiškuoju Tony Soprano ir jo sėbrais. Tačiau mafija - tai ne tik Cosa Nostra, tai ir japonų Jakuza, rusų, jamaikiečių ar meksikiečių gaujos bei daugelis kitų...

„PowerHitRadio pristato: „M.A.X. 3 POWER | Tour Lithuania" (POSH, 22:00)

Startuoja naujas vakarėlių ciklas „M.A.X. 3 POWER | Tour Lithuania“. Šis renginys yra organizuojamas kartu su visiems gerai žinoma radijo stoties „Power Hit Radio“ laida „Power Partyzone“ ir jos rezidentais. Laida gyvuoja daugybę metų, čia groja tiek Lietuvos, tiek užsienio atlikėjų įrašyti specialūs miksai. Tikslas yra vienas – perteikti kokybišką muziką iš radijo bangų į klubo garsiakalbius. Kokybiška muzika rūpinsis 3 „Power Partyzone“ rezidentai „M.A.X.“ – Modessthe Sound, Armless ir XEO.

„Prie pečiaus gros Jonas Krivickas (Last coin)” (Visų Šventųjų baras, 20:30)

„Space Connection: 1 with Saulty & Bradka (DPN)” (Soul Box, 22:00)

Jau visus metus, Vilniaus šokių aikštelėse, ir ne tik, pastebimas už vakarėlių pulto brolių duetas Space Connection džiugina elektroninės šokių muzikos gerbėjus. Nuo svaiginančių romantiškų Nu Disco iki Deep / Tech House bei Techno muzikos kosminių skambesių, negalintys atsitraukti jaunuoliai įtvirtins gimtadienio vakarėliu savo brand'ą, ir tai padarys toje pačioje vietoje, kur prieš metus debiutavo Vilniaus publikai.

Žiemos užbaigtuvė: Kick'n It (Warsteiner GLUCK, 20:00 )

Paskutinį žiemos penktadienį žiemą vys : Dee (Dee & Kamy), Swix (Meškos Paslauga | The Loop Brothers), MeeCool „Streets Players“, Wee (No Dj's). 

2013 02 23

SPEKTAKLIAI

(Valstybinis jaunimo teatras, 18:00)

PREMJERA! „Švęsti kosmose ir tvarte” (Keistuolių teatras, 19:00)

Keistuolių teatras kviečia švęsti kosmose ir tvarte - nuoširdžiai, tragiškai, graudžiai ir linksmai – naujausiame savo spektaklyje pagal Gendručio Morkūno esė rinkinį „Švęsti kosmose ir tvarte“. Kaip sako spektaklio režisierius ir aktorius Vytautas Rašimas, naujausiame Keistuolių teatro kūrinyje „bus garsiai ištartos nepaprastos paprasto žmogaus mintys apie žmogų Lietuvoje ir Lietuvą pasaulyje, bus ironiškai atskleista paprasto žmogaus vieta visuomenėje ir visuomenės vieta Žemėje“.

„Baisiai graži pasaka” (Vilniaus Lėlės teatras , 12:00)

Spektaklio autorė Aušra Bagočiūnaitė-Paukštienė mano, jog švelnių, romantiškų lietuviškų pasakų pastatymų fone galėtų atsirasti ir aštresnio, ryškesnio pobūdžio reginys. Naiviai paprastas, rafinuotai siurrealistinis, parodantis įvairiaprasmį raganos, velnių ir kitų mitinių būtybių paveikslą, jų gyvenimo būdą, pasaulio tvarką.

„LAI LAI LAI. Mitologijos pradžiamokslis” (Menų spaustuvė, 12:00)

Naujasis teatro „cezario grupė” darbas - tradicijas ir novatoriškumą jungiantis kūrinys pagal Jono Basanavičiaus „Iš gyvenimo vėlių bei velnių” ir „Lietuviškos pasakos įvairios”, Marijos Gimbutienės „Senovės lietuvių deivės ir dievai”, Norberto Vėliaus surinktą tautosaką bei mokslinius darbus, Gintaro Beresnevičiaus „Lietuvių religija ir mitologija”. Ir šiame spektaklyje teatras „cezario grupė” lieka ištikimi „vaizduotės teatro” principams, šiuolaikiškai interpretuodami mūsų paveldą.
„Madam Baterflai" (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, 18:30)

Vasario 26 d. Lietuvos publika paskutinį kartą išvys kerinčią Giacomo Puccini operą „Madam Baterflai“ . Mat po trijų spektaklių (21, 23 ir 26 d.) vienas gražiausių teatro pastatymų keleriems metams iškeliauja į didžiąsias Londono ir Niujorko operos scenas.

„Paika pelytė” (Valstybinis jaunimo teatras, 12:00)

Aktorius Arnoldas Jalianiauskas šį kartą debiutuoja kaip režisierius, parinkdamas istoriją, kurios siužetą dažnai randame pasaulio tautų pasakose. Jurgita Mieželytė spektakliui sukūrė dainas ir muziką, o poetas Julius Keleras kartu su režisieriumi rašė pjesę. Tai istorija apie pelytę, kuri sumanė ieškoti tinkamiausio jaunikio. Šiuo atveju tinkamiausias reiškia stipriausias. Taigi, mažoji herojė leidžiasi į kelionę, kurioje bandys išsiaiškinti, kas pasaulyje yra stipriausias – saulė, vėjas, debesis ar kas nors kitas.

„Snieguolė ir septyni nykštukai” (Vilniaus Lėlės teatras, 14:00 )

„Šioje populiarios pasakos apie Snieguolę ir nykštukus versijoje mes stengėmės išplėtoti stebuklingo veidrodžio, atspindinčio užslėptą pasaulio reiškinių esmę, temą”, - sakė pjesės autorė Nijolė Indriūnaitė. Lėles ir dekoracijas šiam spektakliui kūrė jauna dailininkė Neringa Keršulytė. Ji sukūrė ypatingą veidrodžių ir juvelyriškai kruopščiai padarytų lėlių pasaulį, kuriame gyvuoja ir Snieguolė, ir nykštukai, ir klastinga Katė, ir piktoji Karalienė, ir nuostabusis Princas. ...

„Trys paršiukai“ (Raganiukės teatras, 12:00 ir 13:00)

Šis teatro pastatymas - tai visiems gerai žinomos klasikinės Brolių Grimų pasakos interpretacija. Spektaklis ypatingas tuo, kad jame dalyvauti bus pakviesti žiūrovai iš salės. Likę žiūrovai taip pat neliks pasyviais reginio stebėtojais, nes viso spektaklio metu savo patarimais padės paršeliams.
„Три поросята" (Raganiukės teatras, 16:00)

Spektaklis „Trys paršiukai“ rusų kalba.

„Viskas arba nieko” (Menų spaustuvė, 19:00)

Režisierius Cezaris Graužinis nauju spektakliu „Viskas arba nieko“ išsiruošia į kelionę po sielos labirintus, kuriuose galima visą gyvenimą gyventi su žmogumi jo nematant, lipti į stiklo kalną ir ten sutikti laimingą numirėlį, pareikalausiantį vieno arba kito, visko arba nieko. Spektaklis, kuriame susipina realybė ir pasaka, primena grupinės terapijos seansą – aktoriai atvirai kalba apie mūsų visų baimes, džiaugsmus, santykius su priešinga lytimi, apatiją ir nerimą.

KONCERTAI

„Bardai tarp žvaigždžių: Olegas Ditkovskis ir Neda” (Planetariumas, 18:00)

Antrajame 2013 metų projekto „Bardai tarp žvaigždžių“ koncerte – neišskiriamas scenos duetas – Olegas ir Neda. Laukia ypatingas vasario 23-iosios vakaras, kuriame susipins du žmonės -vyras ir moteris, kurie su klausytojais dainomis dalinsis savo išgyvenimais, patirtimis ir mintimis apie amžinas vertybes – gyvenimą, meilę ar mirtį! Skirtingos istorijos dainų tekstuose, apipintos graudžiais gitaros akordais ir švelniais fleitos garsais.

Ivano Dorno koncertas (Ūkio banko teatro arena, 19:00)

Populiarusis 24 metų amžiaus ukrainiečių dainininkas Ivanas Dornas televizijos komentatorių yra tituluojamas pirmuoju Rusijos hipsteriu, kurio pasirodymai sutraukia minias gerbėjų. Ekstravagantišku dainavimu, netikėtais kostiumais ir skandalingu įvaizdžiu išsiskiriantis atlikėjas yra viena ryškiausių naujų popmuzikos žvaigždžių. Vos dvejus metus soline karjera užsiimantis dainininkas muzikos kritikų jau dabar yra vadinamas pirmuoju Rusijos atlikėju, kurio rusų kalba atliekamos dainos atitinka visus pasaulinius populiariosios muzikos standartus.

„Jos didenybė arfa” (Lietuvos nacionalinė filharmonija , 19:00)

Dalyvauja: Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, Joana Daunytė (arfa), dirigentas Olivier Grangean (Prancūzija).

Pianisto klasiko Jurgio Aleknavičiaus koncertas (Šv. Kotrynos bažnyčia , 19:00)

VAKARĖLIAI

„ANGEL & DEVILS @ LOTUS” (Lotus Cocktail Bar, 23:00)

Grupių „SAPROPHYTES” ir „RE-ACT” koncertas (Muzikos rūsys, 21:00)

Lietuviškojo gothic metalo pionieriai „Saprophytes” tikrai nustebins ilgai laukusius fanus per tylos metus įvykusiomis metamorfozėmis tiek grupės gyvenime, tiek ir kūryboje. Kartu su jais ramią ir gūdžią žiemos atmosferą kurs penki vaikinai iš Vilniaus pasivadinę „RE-ACT”. Tai naujas vardas Lietuvos roko scenoje. Grupė, grojanti alternative/post grunge stiliaus muziką, sukurs šiaurietiškai vėsią ir ilgesingą koncerto aplinką.

„Keep Calm & Go Gay @ SOHO” (Soho , 22:00)

Koncertuos Daivis Dovydas Dvareckas & Draugai-Jam Session (Neringa, 19:00)

„Lost in I Lithuania” (G club, 23:00)

Lost in projektas po truputi įsibėgėja ir juda į priekį. Šį kartą klubas mielai
priima ne tik svečius iš Didžiosios Britanijos, tačiau ir vienus geriausiu Lietuvos techno
žanro atstovus Dmirij Minou ir Darren K. 

„Noche Latina together with CARLOS ROSAS” (POSH, 22:00)

Salsa, Rueda, Merengue, Bachata, Cha Cha Cha - visus vakarėlio dalyvius įtrauks į nepamirštamą geismo, šokio bei šėlsmo sūkurį sausakimšoje „POSH“ šokių aikštelėje kiekvieną mėnesio šeštadienį. Atmosferą kaitins ir lyg Pietų Amerikos šokių aikštelėje pasijusti leis šokoladinės go-go merginos!

„RAP IS COOL @ SB” (Soul Box, 22:30)

Repas grįžta į „Sielos Dėžę“ su itin originaliu ir iki šiol nematytu sąstatu!! Nuo '87-ųjų neaplenkiama muzikinė subkultūra su trenksmu uždarys vasario mėnesio vakarėlius mieste! Prie pulto stos: - AlG, SWIX, Gangsta Milda Lady ir Tomas Požemis.

„Tropical Soundclash @ Cafe de Paris” (Cafe de Paris, 21:30)

„Vilnius Street Battle with NESCAFÉ” (Forum Palace, 11:00)

Gatvės šokių turnyro metu varžysis stipriausi Lietuvos ir Europos šokėjai hip-hop‘o, break‘o, house‘o, popping‘o kovose „3 prieš 3“ ir „1 prieš 1“. Renginio vedėjas – charizmatiškasis MC Trix (GER, Berlynas), nuo kurio balso tikrai skambės visa Neries pakrantė. Žiūrovų laukia nuostabus MC Trix ir jo partnerio DJ Marc Hype paruoštas „James Brown Tribute Show“. Plokšteles taip pat suks DJ Vag (UKR, Yalta). 

„Vilnius Street Battle with NESCAFÉ“ afterparty (Warsteiner GLUCK, 20:00)
Renginio svečius priims MC Trix (GER), plokšteles suks DJ Marc Hype (GER) ir DJ Vag (UA).

2013 02 24

SPEKTAKLIAI

Atviras ratas pristato: „Senelės pasaka" (Menų spaustuvė, 12:00)

Jaunųjų aktorių profesionalumo ir entuziazmo bei tikėjimo tuo, ką daro, dėka muzikinis spektaklis – improvizacija ne tik vaikams „Senelės pasaka“ tampa vartai į paslaptingą bei nuotaikingą pasakos pasaulį. Dar negirdėtos nuotaikingos ir užkrečiančios kūrybinės grupės dainelės bei įsimintina spektaklio režisieriaus Aido Giniočio melodija, parašyta eilėraščiui „Senelės pasaka“ – tikrai neleis niekam sėdėti ramiai sudėjus rankas, o kaip tik užkrės nebijoti kurti bei žaisti kartu. Tai spektaklis sukurtas ne tik žiūrėti, bet aktyviai dalyvauti. 

„Coliukė” (Vilniaus Lėlės teatras , 14:00)

Tai dar vienas subtilus, neskardžiabalsis spektaklis, sukurtas „Lėlės" senbuvių: pjesę parašė teatro aktorė Nijolė Indriūnaitė, o sceninį jo pavidalą sugalvojo dailininkas ir režisierius Rimas Driežis.
„Daktaras Dolitlis” (Vilniaus Lėlės teatras , 12:00)

„Knygų apie Dolitlį autorius - Anglijoje gimęs, bet vėliau Amerikoje įsikūręs rašytojas Hju Loftingas (Hugh Lofting), gyvenęs 1886-1947 m. Pasakojama, kad vaikystėje jis labai mylėjęs gyvūnėlius, skalbinių spintoje buvo įkūręs nedidelį zoologijos sodą... Vėliau Loftingui teko dalyvauti Pirmajame pasauliniame kare. Pamatęs mūšio lauke sužeistus arklius jis esą pagalvojęs: reiktų ir jiems įsteigti ligoninę... Bet tada turėtume išmokti arklių kalbą. 

„Elenytė ir kiškis brolis narsuolis" (Raganiukės teatras, 12:00 ir 13:30)

Kas gi nežino garsiosios lietuvių liaudies pasakos apie devynis brolius, piktosios raganos prakeiktus ir sesutę Elenytę. Su kokiais pavojais susidurs Elenytė, ieškodama savo brolių? Ar neišsigąs jos tykančių blogybių? Ar gerumas ir tyra širdis nugalės blogį? Atsakymus į šiuos klausimus sužinosite apsilankę „Raganiukės teatro“ spektaklyje „Elenytė ir Kiškis Brolis Narsuolis“.

„Gaidelis pinigautojas” (Menų spaustuvė, 12:00)

Šarūnas Datenis jau ne pirmus metus eksperimentuoja su šiuolaikinės technikos galimybėmis, padedančiomis kurti muziką bei varijuoti garsais. Aktorius siekia, pasitelkdamas lietuvių liaudies folklorą, t.y. ištiktukines pasakas, vaikų ir jų tėvų akivaizdoje inicijuoti garsų ir vaizdų kūrimą. Prie aktoriaus prisijungęs iliustratorius Antanas Dubra, scenoje kurs gal kiek neįprastas pasakos žanrui iliustracijas, vaizdines pasakų siužetines linijas, kurios bus tiesiogiai projektuojamos scenoje.

„Mano senelis buvo vyšnia” (Keistuolių teatras, 12:00)

„Mano senelis buvo vyšnia“ – tai linksmas pasakojimas apie berniuką Toniną. Apie jo gyvenimą mieste tarp keistų, vis kažkur skubančių suaugusiųjų. Apie Tonino nuotykius, patirtus gyvenant kaime su seneliu Otavianu, su žąsimi Alfonsina ir vyšnia Feliče. Tai pasakojimas apie atvirumą, šilumą ir... meilę – apie tai, kas visam gyvenimui įstrigo berniuko širdyje: svarbiausia yra mylėti ir būti mylimam, – tada galėsi įveikti bet kokią kliūtį. Juk pats senelis Otavianas sakė: „kol tave kažkas myli, tol nesi miręs. Atmink tai.“ 

„Pingvinai ir kiaušinis” (Valstybinis jaunimo teatras, 12:00)

Spektaklis „Pingvinai ir kiaušinis“ – tai atviras pasakojimas apie vyro ir moters meilės istoriją. Abu jie „įtartinai panašūs į imperatoriškuosius pingvinus“ – taip autorė pristato savo personažus. Ilgai plaukioję pavieniui, jie kartą susitinka, nusprendžia sukurti šeimą ir susilaukti vaikų. Apsisprendę tapti tėvais susiporuoja ir netrukus moteris padeda kiaušinį, o vyras pasišauna jį išperėti – kaip tai daro visi jo giminės vyrai. Tačiau tiek pingvinui tėčiui, tiek pingvinei mamai kyla įvairiausių klausimų... 

„Snieguolė ir septyni nykštukai” (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, 15:00)
Pjesės autorius - Bogdanas Pawlowskis. Tai - 3 veiksmų baletas vaikams W. Borkowskio ir S. Petrowskio libretas brolių Grimmų pasakos motyvais.

KONCERTAI

Koncertas „Būn tep" (Menų spaustuvė, 18:00)

Koncerte grojamos gerai žinomos ir negirdėtos kompozitoriaus ir muzikanto Andriaus Kulikausko autorinės dainos. Kad dainos suskambėtų dar trankiau, Žemaitijos bardas ryžosi suburti naują, siautulingą grupę „Kuli Family“, kurią sudaro režisierius Aidas Giniotis ir teatro „Atviras ratas“ aktoriai. 

Sakralinės muzikos valandos Šv. Kazimiero bažnyčioje (Šv. Kazimiero bažnyčia, 13:00)

Vargonuoja Jarūnė Barkauskaitė, dalyvauja Inga Gylytė (smuikas). Atliks G. Frescobaldi, S. Scheidt, H. Scheidemann, G. Muffat, A. Vivaldi, M. Reger kūrinius.

„Operos paštetas” (Lietuvos nacionalinė filharmonija , 12:00)

Teatralizuotas koncertas vaikams, kuriame dalyvaus Lietuvos kamerinis orkestras. Solistai: Diana Tiškovaitė (sopranas), Agnė Sabulytė (sopranas), Jonas Sakalauskas (baritonas), dirigentas - Modestas Pitrėnas. Programoje – operų arijos, duetai, pašteto gamyba ir ragavimas.

„Žiemos kelionė” (LDM Taikomosios dailės muziejus, 16:00)

Dalyvauja: Stein Skjervold (baritonas; Norvegija, Lietuva), Sergejus Okruško (fortepijonas). Programa: Franz Schubert – Vokalinis ciklas „Žiemos kelionė“, op. 89 / D. 911 (eilės Wilhelmo Müllerio).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)