Dėl galimybės patekti į finalą, o laimėjus jį – ir atstovauti Lietuvai gražiausių Europos dainų konkurse šįkart rungiasi Jurijus Veklenko, Sati, Katažina, Diana Jasilionytė, Vytautas Matuzas, Martynas Beinaris, Laura J and Stiga, „Sweetsalt“ ir „Alive Way“. Minėtus atlikėjus išvysime nacionalinės „Eurovizijos“ antrajame pusfinalyje, kurį Lietuvos televizija transliuos šeštadienį 21 val.

Kūrinių likimas – žiūrovų ir komisijos, kurią šįkart sudarė Vladimiras Prudnikovas, Karolis Ramaška, Raigardas Tautkus, Merūnas Vitulskis ir Saulius Urbonavičius-Samas, rankose. Žiūrovų ir komisijos balsai bus sumuojami ir paverčiami balais. Verti finalo bus trys daugiausia balų surinkę kūriniai.

Vasario 18-osios ir vasario 25-osios pusfinaliuose bus išrinkti dar du finalo verti trejetai. Vietą finale jau turi vasario 4-osios pusfinalio nugalėtojai Beissoul, „Multiks“ ir „The Independent“.

Kas atstovaus Lietuvai 57-ojoje „Eurovizijoje“ Azerbaidžano sostinėje Baku gegužės mėnesį, paaiškės kovo 3 dieną įvyksiančiame finale.

Penktadienio vakarą LTV studijoje pasirodę ir DELFI kalbinti atlikėjai pasakojo apie jaudulį scenoje ir tai, jog atlikti kūriniai galėtų skambėti ir geriau. Nė vienas iš kalbintųjų komisijos kritikai neprieštaravo ir daugelis sakė besidžiaugią objektyviomis pastabomis.

Į nacionalinę atranką atvyko ir merginų grupės "Šarka" narės Kristina Ivanova bei Gintarė Valaitytė. Merginos dar anksčiau viename talentų projekte buvo nusižiūrėjusius atlikėją Dianą Jasilionytę. Jos pasirodymo atlikėjos atvyko įvertinti ir šįkart. Klausiamos, ar vyks į gegužę Baku vyksiantį tarptautinį dainų konkursą, Kristina ir Gintarė kalbėjo apie tai svarstančios, tačiau patikino, jos sprendimo kol kas nepriėmė. Tiesa, G. Valaitytė prasitarė apie K. Ivanovos pažadus kada nors koleges nusivežti į Baku, tačiau ar pažadai bus išpildyti, parodys laikas.

Pasirodymais studijos žiūrovus ir komisijos narius penktadienio vakarą sužavėti stengėsi devyni atlikėjai ir grupės. Vienų pasirodymai - ryškesni, kitų - tradiciniai, tačiau nė vienam jų komisijos nariai abejingi neliko. Pirmieji filmavimo metu scenoje pasirodę "Sweetsalt" komisijos neužbūrė, Sati, atlikusi neįprastą kūrinį, sulaukė ir kritikos, ir pasiūlymų, tačiau, anot R. Tautkaus, dainininkės atlikta daina ir "Eurovizija" - nesugretinami dalykai. Kompozitoriaus ir atlikėjo Deivydo Zvonkaus mylimoji Katažina "Eurovizijos" atrankoje uždainavo lietuviškai, jos daina, pavadinimu "Euforija", taip pat sulaukė susidomėjimo. Atlikėja scenoje pasirodė vilkėdama originalią ilgą kūno spalvos suknelę, kurią jai sukūrė ne vieno TV projekto dalyvių įvaizdžiu besirūpinanti stilistė Kristina Mališauskienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją