Penkiolikos dainų kompiliacija buvo kuriama net šešerius metus. Pasak dainininkės, albumas – tai per tą laiką išgyventų dramų, patirtų jausmų, išmoktų pamokų retrospektyva. „Visada bijojau suaugti, nes mano žvilgsnis nukreiptas į dangų, o ne po kojomis. Man visada norėjosi kilti į kalną, džiaugtis tuo procesu, o ne leistis į pakalnę ir suprasti, kur tas kelias nuves, – garsiai samprotauja Živilė Povilaitytė Buzaitė. – Bet tuo pačiu jis ir muzikinių eksperimentų, įvairiapusių skambesių ieškojimo rezultatas. Albumas taip pat atspindi mano asmeninių ir profesinių santykių su kolegomis vystymosi istoriją“.

Jazzyvile

Intriguojanti detalė – debiutinio Jazzyvile albumo „Destinations“ dainų pavadinimai pasakoja vientisą istoriją: „Ei tu, svajotojau. Išsiliek, žaisk žaidimą tamsoje, apsispręsk ir išvyk. Bėgančios minutės ir spalvos užburia, todėl būk kantrus“. Originali istorija anglų kalba: „Hey you, the dreamer. Spill it out, play the game in the dark, resolve and depart. Running minutes n' colours put a spell so be patient“. Šis sumanymas – pačios dainininkės idėja. Jos žiniomis tai pirmasis albumas Lietuvoje, kurio dainų pavadinimai sujungti į vieną istoriją.

Albume esančioms dainoms žodžius sukūrė pati Živilė. „Destinations“ bendraautoriai: vienas populiariausių elektroninės muzikos atstovų „Golden Parazyth“, jaunas, tačiau itin perspektyvus prodiuseris Andrius Radavičius ir Andy Lau.

„Živilė yra viena universaliausių Lietuvos atlikėjų. Su ja labai įdomu dirbti. Jos pasišventimas darbui – įkvepiantis, o gyvybingumas – užkrečiantis“, – teigia albumą išleidžiančios įrašų kompanijos „FSS Recordings“ prodiuseris Andy Lau.

Kitų metų pradžioje „Destinations“ pasirodys ir kompaktinės plokštelės pavidalu. Albumą prodiusavo leidybinė įrašų kompanija „FSS Recordings“.

Netrukus Jazzyvile žada surengti koncertinį turą per Lietuvą.

Jazzyvile vienoje scenoje yra grojusi su elektroninės muzikos legendomis „Underworld“ ir apšildžiusi šokių muzikos gerbėjams puikiai pažįstamą Armin van Buuren.

Elektroninės muzikos scenoje aštuonerius metus koncertuojanti Jazzyvile savo muzikos į jokius rėmus įsprausti nenori. Albume girdima house, downtempo, drum'n'bass, synthpop, groovy funk stilių muzika.

Pirmasis Jazzyvile kūrinys „In my soul“, gimęs 2006-aisiais, „Radiocentro metų apdovanojimuose“ nusileido tik „RyRalio DJs“ hitui „Sultry blue“. Prie kūrinio sėkmės stipriai prisidėjo Andy Lau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)