Besidalindami savo bendra patirtimi studijoje jaunosios kartos atlikėjai neslėpė, kad greičiausiai tai ne paskutinis jų darbas kartu. Tiesa, nors jie jau įrašė ne vieną kūrinį kartu, juokdamiesi pasakojo, jog greičiausiai kai kurie jų darbai studijoje dienos šviesos neišvys.

Kaip sakė Monique, susitikę kartu jie nemažai sukūrė, tačiau kai kurie kūriniai ir įrašai buvo reikalingi tam, kad būtų sukurtas geriausias rezultatas. Jai pritarė ir Free Finga. Atlikėjo teigimu, ypač įdomu kurti su skirtingo muzikinio stiliaus atstovais.

Nors Monique ir Free Finga bendradarbiavimas prasidėjo neseniai, abu atlikėjai neslepia simpatijų vienas kito darbams. „Bendradarbiavimas su Monika yra labai profesionalus, mane žavi jos lengvumas ir užsidegimas. Vienas iš kito tikrai daug išmokom, o tai yra siektinas rezultatas", – dalinasi Free Finga.

Monique taip pat negaili gražių žodžių dainos bendraatlikėjui ir prisipažįsta, kad vos išgirdusi pirmąjį Free Finga albumą pagalvojo apie galimybę sukurti dainą kartu.

„Norėjau su juo turėti bendrą kūrinį, tačiau nepuoliau nieko siūlyti ir daryti – tikėjau, kad viskas ateis natūraliai. Taip ir nutiko, mūsų keliai susisiejo kažkur pakeliui ir susitikę iš karto supratom, kad mums bus paprasta kurti kartu. Iš Tomo pasisėmiau dainų tekstų rašymo idėjų, jo laisvo žodžio valdymo", – pasakoja Monique.

Pasak atlikėjų, jų daina „Paprasta" yra apie žmonių santykius ir mokėjimą vienas kitą paleisti. Ji padeda atsakyti į klausimą, kuris kyla visiems, tačiau niekas nenori ieškoti atsakymo: ar tai gali būti paprasta? „Dainą įkvėpė paraleliai vykę draugų santykiai, kur žmonės mokėsi „paleisti" vienas kitą.

Gražiai išsiskirti ir likti draugais, tikint, kad taip viskas gali būti paprasčiau ir lengviau", – atskleidžia Free Finga ir pabrėžia, kad žmonės apskritai turėtų būti paprastesni ir mažiau susireikšminti.

Muzikinio vaizdo klipo režisierius Justas Ramanauskas, gavęs užduotį sukurti klipą dainai „Paprasta", pasirinko simbolinį jos atvaizdavimą.

„Autobusas ir kelionė juo – tai tas laikas, kai žmonės gyvenimo kelionėje būna kartu. Tai tarsi santykiai, kuriuos žmonės pradeda ir užbaigia – arba įlipa ir išlipa iš autobuso, – atskleidžia J. Ramanauskas. – Santykiai – tai laikinas buvimas kartu, konkrečiu momentu, kaip ir kelionė autobusu – kai važiuoji tik dalį laiko kartu, nebūtinai visą maršrutą."

Režisieriaus teigimu, klipo idėjai daug įtakos turėjo dainos skambesys, kuris jam priminė 2000-ųjų lietuvišką pop muziką, todėl vizualiai klipas išpildytas panašiai kaip tais laikais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)