„Daugelis įpratę mane girdėti tik populiariojoje muzikoje. Autorinė muzika, kurią pristatau klausytojams taip pat atstovauja pop muzikos stilistiką, tačiau jau 5 metus studijuoju klasikinį dainavimą, todėl nusprendžiau klausytojams parodyti ir šią savo muzikinę pusę“, – teigia atlikėja Dagna.

Visuomet aukštus reikalavimus scenoje sau kelianti profesionali dainininkė teigia studijų metais atlikusi ne mažai nuostabių klasikinės muzikos kūrinių. Todėl klasikinės muzikos žanras jai artimas ir pažįstamas, tik gal šiek tiek galintis stebinti jos gerbėjus.

„Bakalauro studijų metais mano mylimiausia arija buvo „Regnava nel silencio“ iš G. Donizetti operos „Lucia di Lammermoor“, taip pat Nakties Karalienės arija „Der Holle Rache“ iš W. A. Mozart operos „Die Zauberflote“. Tačiau šiam savo muzikiniam periodui įprasminti pasirinkau šią G. Puccini ariją“, – teigia atlikėja, kuri pabrėžia, kad už pasiektus klasikinės muzikos atlikimo rezultatus ji yra itin dėkinga savo dėstytojai Nomedai Vilkauskaitei.

Tobulėja ir šokių aikštelėje

Profesionalios dainininkės gyvenime daugybė veiklos. Šiuo metu ji tęsia dainavimo studijas VDU Muzikos akademijoje, pirmame magistro kurse. Taip pat daug koncertuoja kaip solo atlikėja, tiek su bendu, tiek su grupe „DAGNA Acoustic Trio“.

Nuolat investuojanti į savo muzikinius gebėjimus, Dagna nepamiršta ir šiomis dienomis keliamų atlikėjams reikalavimų muzikinėje rinkoje. Todėl šiuo metu dainininkė intensyviai dirba ne tik įrašų studijoje, kur netrukus pasaulį išvys dar viena nauja daina, bet ir šokių aikštelėje.

„Norisi kaip artistei tobulėti visame kame. Šiuolaikinis klausytojas kelia aukštus reikalavimus, o aš dėl to tik džiaugiuosi“, – kalba Dagna.

Kviečiame išgirsti Dagnos atliekamos arijos video klipą, kūrį sukūrė Algirdas Mažeika. Dagnai akomponuoja VDU Muzikos akademijos studentė, pianistė Živilė Kudirkaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)