“Sporto rūmus pasirinkome neatsitiktinai - šis koncertas bus priminimas visiems, kokia maištinga savo prigimtimi buvo roko muzika Lietuvoje, peraugusi į audringą Nepriklausomybės laisvės jausmą. Per Lietuvą ėję roko maršai suvienijo visus bendrystei, kurią šiuolaikinėje visuomenėje labai sunku atkartoti. Rokas yra mūsų istorijos dalis, Vilniaus Sporto rūmai jau tapę legenda, todėl labai gera, kad tiek daug žmonių mus palaiko ir deda dideles pastangas, kad nors vienam vakarui prisimintume ir jaunimui galėtume parodyti, kad opera yra karšta ir maištinga kaip rokas!”, - prieš renginį kalbėjo D. Ibelhauptaitė.

Daugiau, nei 20 kūrinių iš garsiausių operų, perteiktų roko muzikos kalba. Su „Vilnius City Opera“ dainininkais grojo tikra roko grupė, suburta iš geriausių šio žanro muzikantų. Viskas taip, kaip turi būti: gitaros, būgnai ir klavišiniai. Jokio papildomo muzikinio pagražinimo – rokas po Vilniaus koncertų ir sporto rūmų stogu skambėjo garsiai, trankiai ir galingai! Taip, kad net didžiausiose operos scenose stovėję mūsų dainininkai po pirmų repeticijų užsimanė apsivilkti odines striukes.

Tomas Varnagiris, Paulius Zdanavičius, Tomas Maslauskas, Martynas Lukoševičius ir Audrius Piragis - „VCO Rock“ roko svajonių komanda, be kurios šis projektas negalėtų vykti. Scenoje dainavo Asmik GrigorianAušrinės Stundytės, Joanos Gedmintaitės, Laimono Pautieniaus, Kosto Smorigino, Tado Girininko, Kristian Benedikt, jaunųjų, naujųjų bohemiečių Viktoro Gerasimovo bei Tomo Pavilionio ir Islandijoje susidomėjimo bangas sukėlusio dizainerio Dainiaus Bendiko, kuris aprengė šio koncerto atlikėjus. Projektą prižiūri jaunas režisierius Gediminas Šeduikis.

Renginio akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)