Į Lietuvą D. Bilanas atskrido pirmadienio rytą. Ir nors pastaruoju metu jis jau nebeprimena to jaunuolio pradriskusiais džinsais ir baltais marškinėliais, energingai šokinėjusio scenoje prieš dešimtmetį, tačiau jo žavesys ir muzika į arenas sutraukia daugiatūkstantines gerbėjų minias.

Deja, Vilniuje koncertų salė buvo pustuštė. Nors būriai merginų į jo koncertą pradėjo rinktis dar gerokai iki jo pradžios. Koncerto organizatoriai prieigose dalijo moterims po rožės žiedą, tačiau kai kurios iš jų jau ateidamos rankose spaudė glėbius gėlių, skirtus Dimai.

Dauguma merginų D. Bilano koncertą stebėjo moteriškoje kompanijoje. Pasiklausyti Dimos dainų atvyko ir opertos solisto Merūno Vitulskio žmona su drauge Kristina. Moteris DELFI pasakojo, kad jau dešimtmetį yra ištikima D. Bilano gerbėja, abi su drauge dar nepraleido nė vieno jo koncerto Lietuvoje.

Šįkart moteris, neseniai susilaukusi antro vaikelio, mažylius paliko savo mamai ir nusprendė nenutraukti šios gražios moteriškos tradicijos. Su drauge į koncertą atvyko ir papuošalų dizainerė Elvyra Monginienė.

Koncertas prasidėjo pusvalandžiu vėliau nei buvo planuota, tačiau gerbėjos Dimą ir jo šokėjus bei grupę pasitiko gausiais aplodismentais ir pasitenkinimo šūksniais. Jų šūksniai su kiekvienu D. Bilano dainos akordu tik stiprėjo.

Pats Dima koncertą prasidėjo trankiu pasirodymu ir tradiciškai, pirmosios dainos pabaigoje, pasisveikino su Vilniuje susirinkusia publika.

35-erių sulaukęs dainininkas sako, jog lengvabūdiškasis Dima Bilanas – jau praeitis ir dvejus metus kurtas albumas „Netylėk“ („Ne molchi“) puikiai atspindi jame vykstančius pokyčius. Autobiografinių atspindžių turinčiame albume, kuris išleistas 2015-aisiais – 15 dainų, sukurtų bendradarbiaujant su naujais autoriais – S. Sumachakovu, V. Paromonovu ir senais bičiuliais – D. Kowalskiu, A. Šaplinu, A. Lunevu bei paties D. Bilano parašytos dainos. Praėjusį rudenį pasirodė ir titulinės albumo dainos „Netylėk“ („Ne molchi“) vaizdo klipas, kuriuo siekiama pakeisti žmonių požiūrį į žmones su negalia. Jautriame vaizdo klipe kartu su dainininku filmavosi pasaulinio garso modelis Natalija Vodianova.

Pasaulyje Dima Bilanas išgarsėjo prieš 10 metų, kai pirmą kartą atstovavo Rusijai tarptautiniame dainų konkurse „Eurovizija“. Su daina „Never Let You Go“ 2006-ųjų konkurse pasirodęs atlikėjas užėmė antrąją vietą. Vos po dvejų metų, 2008 m., Dima dar kartą iškopė į „Eurovizijos“ finalą – dainą „Believe“ atlikęs dainininkas laimėjo konkursą ir tapo pirmuoju Rusijos atstovu, kuriam pasisekė tai pasiekti.

Tarp jo muzikinės karjeros įrašų – darbas su Timbaland, Jim Beanz, Ryan Tedder, „World Music Awards“ geriausiai perkamo Rusijos dainininko apdovanojimas. „MTV Europe“, net 8 kartus apdovanojusi jį geriausiu Rusijos dainininko titulu, 2012-aisiais išrinko D.Bilaną geriausiu Europos atlikėju.

Dimai dar tik 35-eri, tačiau jo kišenėje jau ne vienas muzikinis apdovanojimas. Tarp jų – ir grandiozinės „Eurovizijos“ nugalėtojo titulas.

Pirmadienio vakarą Lietuvos publikai Dima pristato 2015-aisiais išleistą albumą, kuriame – 15 dainų, atspindinčių jo biografiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (776)