Organizatorių pranešime spaudai rašoma, jog viena ryškiausių kitų metų „Bliuzo naktų“ dalyvių – efektinga juodaodė Shanna Waterstown. Ji gimė piečiausioje JAV dalyje, o užaugo dainuodama gospelo chore mažutėlėje baptistų bažnyčioje. Radijo imtuvas jos namuose grojo soul, country ir funk. Muzikos užvaldyta Shanna, būdama 11-os ar 12-os, nusprendė, kad laikas kurti savo grupę. „Subūrėme ją su kaimynais, bandėme įrašinėti garso kasetes“, – šypsodamasi prisimena Sh. Waterstown.

Vėliau ji persikėlė į Niujorką ir ten iškart ėmėsi studijų šokio klasėje, teatro klube ir choralo mokykloje. Ji tiesiog degė noru būti scenoje, todėl džiaugėsi patekusi į teatro grupę, stačiusią nedidelius miuziklus. Be to, ji pateko į atranką garsiajame Niujorko Apollo teatre. O tada viskas apsivertė ypač netikėtai: Shanna išlėkė į Paryžių ir pasirašė sutartį su prancūziškuoju kabaretu, ten dirbo keletą metų. Atrasta vietos prodiuserių, amerikietė 1994-aisiais įrašė savo pirmąjį singlą, kuris buvo parduotas 75 tūkst. tiražu. Tai paskatino žengti į priekį ir dainininkė surengė daug pasirodymų Europoje. Shanna apšildė tokius žanro korifėjus kaip James Brown, Buddy Guy, Lousiana Red ir begalę kitų.

Daugelį metų ji ne tik atliko, bet ir pati kūrė muziką, kol galiausiai subrendo autoriniam albumui „Inside My Blues“. Jis dienos šviesą išvydo 2008-aisiais. Muzikos kritikai Shanną vadina tikra bliuzo moterimi, kuri svaigina klausytoją savo šiltu, jausmingu, galingu ir autentišku vokalu.

„Bliuzo naktyse“ kartu su amerikiete pasirodys ir festivaliautojų ypač pamėgti latvių muzikantai „Latvian Blues Band“. „Jie jau yra neatsiejama mūsų festivalio dalis: Varniuose LBB pradėjo groti, čia jie užaugo“, – pasakojo „Bliuzo naktų“ organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka.

„Latvian Blues Band“ groja jau 15 metų, per tą laiką apvažiavo įvairius bliuzo, džiazo ir kantri muzikos festivalius Kroatijoje, Kanadoje, Graikijoje, Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje. Grupei teko garbė 2005 m. pasirodyti legendiniame Čikagos bliuzo festivalyje. Latviai pateko į istoriją kaip ten grojusi pirma Europos bliuzo grupė. Vėliau LBB dar ne kartą koncertavo Čikagos bliuzo klubuose.

„Mus įkvepia B.B. King, Albert Collins, Muddy Waters ir daugelis kitų. Mėgstame įtraukti publiką į mūsų pasirodymus. Labai retai būname iš anksto suplanavę visą koncerto programą: ji kaskart priklauso nuo emocijų ir atmosferos, todėl net jei eitumėte į mūsų koncertus kasdien visą savaitę, kiekvienas vakaras vis tiek būtų kitoks“, – sako latviai.

2013 metais jie yra gavę latviškąjį M.A.M.A. apdovanojimą – Auksinį mikrofoną už geriausią džiazo ir bliuzo albumą. LBB taip pat yra pagerbti Tarptautinio bliuzo iššūkio konkurse, kuriame varžėsi 800 grupių iš Šiaurės Europos šalių. Laimėję Baltijos bliuzo iššūkio kategorijoje, „Latvian Blues Band“ išvyko į pasaulio bliuzmenų varžytuves Memfyje.

Pačių geriausių emocijų festivalio „Bliuzo naktys 2016“ bilietai prekyboje jau pasirodė. Bilietus platina „Tiketa“.