Patvirtinta, kad „Compensa“ koncertų salėje Benjaminas Clementine'as pasirodys ne vienas - šiame koncertų ture jį lydi ekspresyvi prancūzų atlikėja Barbara Le Liepvre. Jos violončelės garsai padės įgyvendinti šio vilties dainiaus gyvo pasirodymo viziją.

Benjamin Clementine – Le Ring – Live

Ne vieną kietą širdį sudraskęs Benjaminas Clementine'as laikosi duoto žodžio surengti išskirtinį koncertą Baltijos šalyse. Svarbiausias pasirodymo Vilniuje akcentas – talentinga lietuvių muzikų rinktinė. Šiandien paskelbta, kad Lietuvos muzikos profesionalai ir puikūs atlikėjai Kostas Tumosa (smuikas), Bernardas Petrauskas (smuikas), Karolis Rudokas (altas) ir Donatas Bagurskas (kontrabosas) bus šio koncerto kviestiniai svečiai. Patyręs lietuvaičių ketvertas ir jau minėta prancūzė Barbara Le Liepvre (violončelė) dalinsis viena scena, suformuos darnų styginių kvintetą ir gyvai talkins šio koncerto herojui. Tai - paties Benjamino Clementine'o sumanymas ir duoklė gerbėjams Lietuvoje.

„Smagu, kad šiandien prestižinėse koncertų salėse geidžiamas britų atlikėjas Vilnių įtraukė į savo koncertų turą. Malonu, kad jis įvertino mūsų profesionalumą ir pasirinko mus tokiam pasirodymui. Mums tai didelė garbė, pasitikėjimo ženklas ir puikus įvertinimas. Akivaizdu, kad jam šis koncertas Vilniuje – tikrai ypatingas. Bus labai įdomu bendradarbiauti ir prisidėti prie šio nepamirštamo renginio, kuriame jis papasakos savo gyvenimo istoriją“, - džiaugėsi Lietuvos ir tarptautinių konkursų laureatas Karolis Rudokas.

K. Tumosa, B. Petrauskas ir K. Rudokas yra vieni aktyviausių jaunosios kartos muzikų Lietuvoje ir žinomo styginių kvarteto „Mettis“ nariai. Praėjusį savaitgalį jie pelnė prestižinį apdovanojimą tarptautiniame styginių kvartetų konkurse Prancūzijoje. Simboliška, kad būtent šią Europos šalį ir Paryžių britų kultūros ambasadorius B. Clementine'as laiko savo tikraisiais namais.

Įdomu tai, kad Paryžiuje benamio dalią patyręs atlikėjas pasielgė netipiškai ir griežtai atmetė visus organizatorių pasiūlymus į programą taip pat įtraukti atskirą vietos atlikėjų pasirodymą.

Į Vilnių atvykstančiam 27-erių metų britui – nauji pripažinimo ženklai. Sparčiai populiarėjantis britų talentas į savo gyvenimo aprašymą naujus pasiekimus įsirašo kone kiekvieną savaitę. Nuo 1996 m. vykstantys svarbiausi britų kultūros apdovanojimai „The South Bank Sky Arts Awards“ praėjusią savaitę jį paskelbė pretendentu laimėti dar vieną apdovanojimą. Anksčiau šiuose apdovanojimuose už geriausią metų albumą muzikos kategorijoje buvo įvertinti „FKA Twigs“, „Arctic Monkeys“, Kate Bush, Lietuvos publikai jau pažįstama Jessie Ware ir daugelis kitų. Birželio 5 d. paaiškės, ar B. Clementine'o apdovanojimų lentyną papildys ir šis prestižinis apdovanojimas.

Vieno geriausių praėjusių metų albumo „At Least For Now“ autoriaus šią savaitę laukia tikrai įtemptas grafikas. Basakojis britų atlikėjas šiuo metu vieši Los Andžele, kur antradienio vakarą bus pagrindinis populiarios JAV televizijos pokalbių laidos „The Late Late Show with James Corden“ svečias. Savamokslis pianistas, poetas ir ekspresionistas gyvai atliks keletą savo kompozicijų tiesioginiame „CBS“ televizijos eteryje. B. Clementine'ui tai bus dar ir debiutas JAV televizijoje. Pats laidos įrašas kiek vėliau bus perkeltas į internetą ir jį galės pamatyti visi ištikimiausi jo gerbėjai Lietuvoje.

JAV televizijos žvaigždė ir laidos vedėjas Jamesas Cordenas jau senokai papildė Benjamino Clementine'o talento gerbėjų sąrašą. Jis ir pakvietė britų muzikos atradimą pasirodyti gyvai šiame pokalbių šou. J. Cordenas prieš keletą metų išgarsėjo savo virusiniais video ir „Carpool Karaoke“ laidos formatu, kurioje pramogų pasaulio žvaigždės jo vairuojamame automobilyje perdainuoja žinomas kitų atlikėjų dainas. Prieš keletą dienų šiame automobilyje savo vokalinius sugebėjimus demonstravo atlikėja Gwen Stefani ir aktoriai Julia Roberts bei George'as Clooney. Sklando gandai, kad B. Clementine'as taip pat buvo pakviestas į šį tikrai smagų muzikos turinio projektą.

'I Won't Complain' by Benjamin Clementine - Burberry Acoustic

Šie metai Lietuvos melomanams yra geri, o šis koncertas – labai rimta to priežastis. Jau žinoma ir aišku, kad B. Clementine'o pasirodymą Vilniuje gyvai stebės daugiau nei keli tūkstančiai tikros muzikos gurmanų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją