Šiuo metu paskutines dienas iki festivalio pradžios skaičiuojantys organizatoriai neslepia jaudulio, tačiau tikina, kad deda visas pastangas, kad nenuviltų savo gerbėjų.

Tiesa, jie iki šiol gyvena nežinioje, nes nėra aišku, kiek žmonių pasinaudos galimybe į festivalį atvykti su pernai įsigytais bilietais. Iki paskutinės minutės ir nebus aišku, kiek tūkstančių festivalininkų šįmet šėls Karklės paplūdimyje.

„Po pernai metų mes apie viską daug atidžiau galvojame. Stengiamės maksimaliai apsidrausti nuo visų įmanomų ir neįmanomų grėsmių: tiek nuo oro stichijų, tiek nuo žmonių. Negalime sau leisti dar vienos nesėkmės“, – DELFI kalbėjo jau rugpjūčio 18-ąją prasidėsiančio festivalio „Karklė“ organizatorius Marius Tumšys.

Festivalio teritorijoje – policijos biuras

Kone svarbiausia organizatorių užduotis – užtvirtinti sklandų eismo reguliavimą bei dalyvių saugumą teritorijoje. „Turėsime didžiules policijos pajėgas. Mūsų tikslas – užtikrinti saugumą. Mūsų festivaliuose visais metais būna labai daug policijos pareigūnų, o šįmet net turėsime tokį „policijos biurą“, kuris bus įkurtas pačiame festivalyje. Jame bus galima parašyti pareiškimą ar kreiptis, jei kažkas atsitiktų. Žmogui nereikės išvažiuoti į komisariatą, kaip reikėdavo anksčiau, – kalbėjo vienas iš festivalio „Karklė“ organizatorių Marius Tumšys. – Žinoma, budės ir greitosios automobiliai, turėsime ir savanorių iš Medicinos universiteto, kurie teiks pirmąją pagalbą.“

Marius Tumšys
Stengiamės maksimaliai apsidrausti nuo visų įmanomų ir neįmanomų grėsmių: tiek nuo oro stichijų, tiek nuo žmonių. Negalime sau leisti dar vienos nesėkmės.

M. Tumšio teigimu, Karklėje, prie paplūdimio, net ne festivalio metu būna didelis eismas, ypač vasariškai karštomis dienomis. Festivalio metu eismas bus dar intensyvesnis, todėl organizatoriai sieks užtikrinti jo operatyvumą.

„Karklės kelias šiemet yra remontuojamas, kad jau 2018-aisias galėtume džiaugtis nauju pėsčiųjų taku, kelias bus apšviestas. Todėl, kaip ir kiekvienais metais, prašome dalyvių atvažiuoti anksčiau, pasistatyti automobilius, įsikurti palapinių miestelyje, – vardijo M. Tumšys. – Be to, primygtinai primenu, jog įvažiavimas į festivalio teritoriją yra nuo Palangos plento.“

Karklė

Laukia 10 tūkstančių festivalininkų

Pasidomėjus, kiek festivalininkų šiemet laukiama „Karklėje“, M. Tumšys nepanoro įvardyti tikslaus skaičiaus dėl vienos aiškios priežasties – pernai bilietus įsigiję asmenys su jais gali atvykti į šįmet vykstantį festivalį. Kiek asmenų pasinaudos šia galimybe – nėra aišku ir neįmanoma apskaičiuoti.

„Bet kokiu atveju, manau, kad bus apie dešimt tūkstančių žmonių“, – prognozes įvardijo pašnekovas.

Tiesa, M. Tumšys patikino, kad pernai buvo įsigyta daugiau bilietų nei šįmet. „Tačiau šiuo metu pardavimai suaktyvėjo. Džiaugiamės, kad atgauname žmonių pasitikėjimą“, – tikino Marius.

Organizatoriai neslepia kylančio jaudulio

Pernai net keturias dienas turėjęs vykti festivalis šįmet Karklės paplūdimį į muzikos ir linksmybių šėlsmą skandins tik dvi dienas ir dvi naktis. Negana to – pagrindinės žvaigždės – ne užsienio atlikėjai, o Lietuvos. Šeštadienio vakarą laukiamas trankiausias koncertas – ant scenos lips Egidijus Dragūnas.

Organizatorių nuomone, tai, jog festivalyje nepasirodys garsūs užsienio atikėjai, visiškai nesumenkina pačio festivalio. Priešingai, anot jų, praktika rodo, kad Lietuvos atlikėjai festivaliuose būna sutinkami kur kas audringiau ir šilčiau.

„Dabar Lietuvoje vyksta tiek užsienio atlikėjų koncertų, kad, matyt, nebūtų niekuom nustebinę, net jei tai būtų buvusi aukščiausio kalibro žvaigdždė“, – pasakojo M. Tumšys.

Marius Tumšys
Tai nėra tik darbas. Mums tai reiškia labai daug. Norisi tiesiog nuryti tą karčią piliulę ir grįžti į tai, dėl ko dirbome ir kuo tikėjome.

Jis prisiminė 2015-aisiais rengto festivalio metu scenoje pasirodžius „Rudimental“. „Lietuvos atlikėjus tąkart publika sutiko kur kas šilčiau nei juos“, – tikino pašnekovas.

Pokalbio pabaigoje išgirdęs DELFI klausimą, ar jaudulys skaičiuojant paskutines dienas iki festivalio pradžios, kyla, M. Tumšys šyptelėjo. „Aišku, kad kyla. Jaudulys prasideda tada, kai į festivalio teritoriją įvažiuoja pirma krovininė mašina. Jau penktadienį iškrovėme pirmus konteinerius. Tada širdis pradeda stipriau plakti, nes supranti, kad eilinė teritorija tampa renginio teritorija. Širdis tikrai pradeda plakti stipriau, emocijos kyla. O po praeitų metų... Tiek man, tiek visai komandai. Tai nėra tik darbas. Mums tai reiškia labai daug, – emocijomis dalijosi M. Tumšys. – Norisi tiesiog nuryti tą karčią piliulę ir grįžti į tai, dėl ko dirbome ir kuo tikėjome.“

Akimirkos iš anksčiau Karklėje vykusių festivalių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)