„Gyvenime turbūt toks vienintelis koncertas būna. Labai džiaugiuosi, kad vis dėlto galima sukurti tokią profesionalumo tradiciją. Mes neturime tradicijos gerbti atlikėją. Prie tokio dėmesio, koks buvo šio koncerto metu, nesu pratusi, - koncerto sėkme džiaugėsi R. Čivilytė. – Visas gėles vos parsinešiau ir šiaip ne taip sutalpinau vonelėje. Tiek gėlių dar niekada nebuvau gavusi“.

Trijų valandų trukmės koncerte skambėjo auksinio balso savininke tituluojamos R. Čivilytės mėgstamiausios Whitney Houston, Eltono Johno, Tinos Turner, Franko Sinatros, Philo Colinso, Celline Dion ir kitų žinomų atlikėjų pasauline klasika tapusios dainos apie meilę.

Kartu su išraiškingai dainuojančia atlikėja įspūdingo apšvietimo ir vaizdo instaliacijų nušviestoje scenoje pasirodė gera R. Čivilytės bičiulė, netrukus kūdikį sūpuosianti Rūta Ščiogolevaitė, energingasis Egidijus Sipavičius, operos legenda Virgilijus Noreika. Vieną aistringiausių dainos „You can leave your hat on“ improvizacijų dainininkė atliko su artimu draugu ir kolega Česlovu Gabaliu.

Abi koncerto dalis hipnotizuojančiais ritmais pradėjo šokių grupė „Funny Beat“. Malonius šiurpulius keliančios dainos buvo atliekamos kartu su profesionalumo ir improvizacijų grandais – „Lietuvos radijo ir televizijos grupe“. Viso koncerto metu dainininkei pritarė klaipėdiečių vokalinė grupė „Cappella‘A“.

Dainininkė įsitikinusi, kad lietuviams „nereikia beždžioniauti iš užsienio atvažiuojančių atlikėjų, kadangi turime daug profesionalių muzikantų ir koncertus rengti sugebančių žmonių. Profesionalų koncerte galima apsieiti ir be populiariosios frazės „kur jūsų rankos“. Atlikėja pastebėjo, kad užsienio žvaigždžių koncertai kartais būna labai prastos kokybės, o lietuvaičiai vis tiek aklai juos garbina.

Anšlaginio koncerto įkvėpta R. Čivilytė ateityje norėtų surengti dar ne vieną kokybišką koncertą ir pristatyti tuos talentingus žmones, kurie profesionaliai kuria lietuvišką muziką. „Mes turime gerų muzikantų, reikia tik tuo patikėti ir juos palaikyti taip, kaip krepšinio aistruoliai palaiko krepšininkus“, - tvirtai įsitikinusi dainininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją