Apie šimtą 10-12 klasių moksleivių ir koks tuzinas „Antakalnio“ mokyklos mokytojų susirinko pasiklausyti, ką gero ar gražaus papasakos buvę šios mokyklos moksleiviai – grupės „Foje“ muzikantai. Pasak moksleivių, beveik visi mokyklos mokiniai, kurių šiuo metu mokykloje yra virš tūkstančio, norėjo pakliūti į susitikimą, tačiau burtų keliu į mažutę aktų salę pateko tik laimingiausieji.

Porą valandų trukusiame susitikime mokiniai „Foje“ nariams uždavinėjo keisčiausius klausimus, himną sudainavo, jei ir nedainavo, tai pastovėjo, gotų grupės „Electrogott“ ir dviejų mokinukių dainų pasiklausyti pakvietė, svečius į mokyklos bendruomenės klubo garbės narius įrašė ir dar po draugystės apyrankę padovanojo. Mokytojai savo ruožtu kalbą vieną kitą išrėžė ir po gėlę įteikė. Gražu buvo.

„Iki šiol pagrindinis mokyklos atributas yra Arnoldas Lukošius“, - juokavo puikiai nusiteikęs A. Mamontovas, kuris tądien negailėjo šmaikščių replikų nei vienam buvusiam grupės nariui ir atvirai dalijosi prisiminimais apie mokyklos palėpėje auginamus gaidžius, vištas ir triušius, apie šeštadieninę diskoteką, į kurią mokiniai vilkėdami uniformomis eidavo, apie praleistas pamokas ir „Laužo šviesą“.

Pasak A. Mamontovo, mokyklos scena buvo būtent ta vieta, kurioje gimė legendinė grupė „Foje“. „Mokykloje išgyvenome puikų laiką, tai yra vieni gražiausių prisiminimų gyvenime“, - rimtai dėstė dainininkas, šeštoje klasėje plytomis išdaužęs 10 gretimos mokyklos langų.

„Pačiam Antakalnio vidury, stovi mokykla labai gili... aštuoniolikta...“, - prieš daugiau nei 20 metų sukurtos dainos, kuri buvo tapusi savotišku mokyklos himnu (anksčiau „Antakalnio vidurinė buvo 18-ta vidurinė – DELFI), žodžius išpyškino A. Lukošius. Muzikantas ir žurnalistas prisiminė, kaip smagu ir genialu buvo rašyti rašinėlius su matematinėmis formulėmis – mokytoja dėl to siusdavo, o jis savo išradingumu didžiavosi.

„Mes iš esmės buvome teigiami“, - popietinius pašnekesius baigė „Verslo žinių“ redaktoriaus pavaduotojas D. Tarasevičius – jo ir kelių kitų grupės narių vaikai taip pat lanko Antakalnio vidurinę.

Po oficialiosios dalies A. Mamontovas mokiniams ir mokytojams padovanojo keletą naujai išleisto rinktinių „Foje“ dainų dvigubą albumą „Kita paveikslo pusė“, o tada jau prasidėjo parašų rinkimo ir fotografavimosi su legendiniais muzikantais akcija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)