„Mums labai patinka ši jūsų pilis. Mielai ją nusipirktumėme su visomis princesėmis“,– prieš koncertą vykusioje spaudos konferencijoje juokavo „Apocalyptica“ nariai.

Jiems pritarė ir „The Rasmus“ vokalistas Lauri Johannes Ylonen. Jis, skirtingai nei garsieji violončelininkai, Trakų pilyje lankėsi pirmą kartą.

Kartu su kitais „The Rasmus“ nariais koncerto išvakarėse į Vilnių atvykęs dainininkas gyrė sostinės senamiestį. Šis jam pasirodė ramus ir taikus. Tiesa, planuotos ekskursijos į KGB muziejų dėl laiko stokos teko atsisakyti.

„Galbūt šeštadienį dar spėsime“,– sakė Lauri.

Septintą valandą vakaro koncertą pradėjo iš pop į roko grupę virtę „žasai“. Scenoje jiems talkinę trys gitaristai grupės dainoms suteikė roko skambesį, o Marius Berenis–Tru Sabaka riaumojo, kaip senais laikais, kai buvo metalo grupės „Regredior“ vokalistas.

Abejingai jų pasirodymą stebėjusi publika labiau įsijautė tik atpažinusi grupės hitus: „Žas myli kiną“, „Karštos merginos ir šaltas alus“. Pastaroji daina, greičiausiai, nuskambėjo renginio rėmėjų „Tuborg“ pageidavimu. Žiūrovai kaip mat suskubo pirkti šešis litus kainuojančio alaus. Juolab, kad ir vakaras buvo karštas.

Po keturiasdešimties minučių „Žas“ užleido sceną grupei „Bix“. „Šalom Lietuva“, „Jis vagis“, „Mes tikim“, “Tarp Europos ir Honkongo” – lietuviško roko klasika tapusios dainos įaudrino publiką ir paruošė dirvą vakaro žvaigždėms.

Sutemus Pilies bokštus nušvietė vaizdo projekcijos, o scenoje suskambo violončelės. Beveik 3 tūkstančiai žiūrovų suskubo arčiau scenos norėdami išvysti tris ilgaplaukius „Apocalyptica“ violončelininkus. Jau septintą kartą Lietuvos publikai koncertavę suomiai pristatė naujus kūrinius iš rugpjūčio 23-ąją pasirodysiančio albumo „7th Symphony“. Gerbėjai iš karto atpažino ir grupę išgarsinusias „Metallica“ dainų „Seek And Destroy“, „Master Of Puppets“ interpretacijas.

Likus kelioms minutėms iki vidurnakčio scenoje pasirodė „The Rasmus“ su hitu „Guilty“. Melodingos, bet viena į kitą panašios grupės dainos iš pradžių sulaukė audringos minios, ypač merginų, reakcijos. Tačiau nespėjus įpusėti pasirodymui, dalis publikos pradėjo skirstytis namo. Ištikimiausi gerbėjai dar sulaukė Lietuvoje grupę išgarsinusios dainos „In The Shadows“ ir bisui nuskambėjusios – „Sail Away“. Ilgiau nei planuota trukęs koncertas baigėsi pirmą nakties.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją