„Save vadinu renginių fotografu. Fotografuoju naktiniuose klubuose, vakarėliuose, vestuvėse – viską, ką matau prieš save, kas yra nesurežisuota. Baigęs mokyklą pasirinkau studijas užsienyje. Pernai sėkmingai pernai pabaigiau. Visus trejus metus – tiek, kiek truko mano bakalauro studijos, dirbau naktiniame klube. Pirmais metais nefotografavau, antrais ir trečiais – dirbau fotografu“, – trumpai save pristato pašnekovas.

Įkvėptas lenkų kilmės fotografo Maciejaus Dakowicziaus projekto „Cardiff After Dark“ Lukas pristato savotišką britų naktinio gyvenimo metraštį „Dirty Weekends". M. Dakowiczius prieš keletą metų žmones fotografavo pagrindinėje Kardifo gatvėje – užsidarius naktiniams klubams į šią gatvę paryčiais pasipila armijos neblaivių britų.

„Jis parodė naktinio gyvenimo kasdienybę. Vieni gyrė, kiti – peikė. Pagalvojau, kad būtų visai neblogai parodyti, kas vyksta ir klubų viduje. Nieko tame blogo nemačiau“, – pačią pradžią prisimena pašnekovas.

Pašnekovas neslepia, kad pradėjus dirbti naktiniame klube kai kurie dalykai jam pasirodė kiek svetimi. „Visa idėja tokia – kai atvažiavau ir pradėjau dirbti tame klube, mane ištiko šokas. Kaip taip žmonės gali nekontroliuoti savęs? Kaip galima taip smarkiai atsipalaiduoti? Kiti gali sakyti, kad Vilniuje irgi ne ką prastesnių vaizdų galima pamatyti, kad žmonės panašiai linksminasi ir atleidžia vadeles“, – pirmąjį įspūdį prisimena Lukas.

Kadangi vaikino darbdaviai iš jo reikalavo gražių, normalių, besišypsančių žmonių nuotraukų, didžioji dalis šių necenzūruotų kadrų iki šiol publikuoti nebuvo ir sudaro tik labai mažą dalį viso archyvo, kurį L. Šalna sukaupė.

Paprašytas palyginti Lietuvos ir Anglijos naktinių klubų svečius, L. Šalna sako, kad lietuviai kur kas konservatyvesni ir kuklesni – elgiasi santūriau, bendrauja subtiliau. „Tiek vaikinai, tiek merginos neturi orumo, – dar vieną išskirtinį bruožą pastebi pašnekovas. – Jeigu būčiau visą gyvenimą augęs Anglijoje, galbūt man tai atrodytų normalu“.

Baigdamas pokalbį, projekto „Dirty Weekends“ sumanytojas dar kartą pabrėžė, kad šiuo albumu jis nesieka nieko įžeisti ar išjuokti. „Aš tik noriu, kad žmonės susimąstytų, ar taip elgtis yra normalu ir atkreiptų dėmesį, iki ko mes nuėjome“, – DELFI sakė L. Šalna bei pridūrė, kad, „tikrai ne visi Anglijos klubuose tik taip ir besielgia“.

„Dirty Weekends“ (Purvinieji savaitgaliai) – Luko Šalnos albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (409)