Asociacija LATGA dažnai gauna pranešimų apie galimai neteisėtą kūrinių naudojimą. Siekiant palengvinti tokių pranešimų teikimą, įdiegtos papildomos funkcijos naudotojų žemėlapyje, rašoma asociacijos pranešime spaudai.

Atnaujintame žemėlapyje latga.lt puslapyje nuo šiol galima surasti ne tik Asociacijos LATGA atstovaujamą repertuarą naudojančius verslo subjektus, bet ir suradus žemėlapyje savo buvimo vietą (tai galima padaryti pasididinus žemėlapį arba paspaudus ant nuorodos „Mano buvimo vieta“) ir įtarus, kad muzika naudojama nelegaliai, pranešti Asociacijai LATGA apie galimus pažeidėjus, užpildant specialią pranešimų apie kūrinių naudojimą anketą.

Muzikos naudotojų žemėlapis

„Šis atnaujinimas, kurį mums padėjo įgyvendinti kompanija „Hnit-Baltic“, pasitarnaus tam, kad pilietiški žmonės, aptikę viešąją erdvę, kurioje Asociacijos LATGA repertuaras naudojamas nelegaliai, galėtų iš karto ir be didelių rūpesčių mums pranešti užpildę anketą. Žemėlapis sujungtas su kitomis svarbiomis funkcijomis, todėl „nelegalus“ galima iš karto nufotografuoti mobiliuoju įrenginiu (telefonu ar planšete) ir nuotraukas atsiųsti mums net nenaudojant savo elektroninio pašto. Taip pat galima pasidalinti nuorodomis ir socialiniuose tinkluose. Labai tikimės, kad pilietiškų žmonių atsiras vis daugiau, o mes jiems būtinai atsilyginsime atminimo dovanėlėmis. Vėliau įsteigsime specialius prizus mums talkinantiems žmonėms“, – sako Muzikos kūrinių skyriaus Licencijavimo poskyrio vadovas Arvydas Adamonis.

Jis juokauja, kad nelegalų gaudymas – tarsi alternatyva „Pokemon Go“: „Tik pranešdamas apie galimai neteisėtą muzikos kūrinių naudojimą atnešama daugiau naudos visuomenei nei žaidžiant šį visame pasaulyje populiarų žaidimą.“

Norintys pranešti apie galimai neteisėtą kūrinių naudojimą, gali tai daryti anonimiškai arba įvesti kažkokią dalį savo kontaktinės informacijos, kad būtų galima susisiekti ir informuoti apie tolimesnę eigą ir pasitvirtinus faktams nusiųsti atminimo dovanėlę.

Naudotojų žemėlapyje pažymėtos visos viešosios erdvės (pradedant degalinėmis, baigiant koncertų salėmis), kurios turi licencines sutartis su Asociacija LATGA, todėl gali legaliai naudoti populiariausių Lietuvos ir užsienio autorių kūrinius.

Asociacija LATGA atstovauja daugiau nei 2 tūkstančiams Lietuvos ir milijonus dainų kūrėjų visame pasaulyje. Šiuo metu Asociacija LATGA yra sudariusi apie 4,8 tūkst. licencinių sutarčių su muzikos kūrinius versle naudojančiomis komercinėmis organizacijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)