Vyks kempinge

Antradienį oficialiai buvo pranešta, jog ilgai lauktas Karklės festivalis, į kurį planavo atvyko per 10 tūkst. žmonių, šiemet neįvyks. Iškart po šios žinios socialiniame tinkle „Facebook“ buvo sukurta renginio „Karklė 2016/Rengiame savo!“ paskyra. Tai, jog dalyvaus šiame renginyje, pasižymėjo apie 2 tūkst. žmonių.

Į tokią iniciatyvą akimirksniu sureagavo ir Karklės festivalio organizatoriai, ir atsakingos institucijos. Visi jie išplatino pranešimus, jog toks alternatyvus festivalis būtų neteisėtas, nes vyktų be leidimų, suderinimų, todėl visi jo dalyviai gali būti nubausti. Pajūrio regioninio parko atstovai aiškino, jog Karklė yra saugoma teritorija, todėl joje bet kur palapinių, automobilių statyti negalima, festivaliui reikia leidimo, o jo per tokį trumpą laiką neįmanoma gauti.

Tuomet vienas iš alternatyvaus festivalio organizatorių Justinas Nargėla rado kitą išeitį. Jam pavyko susitarti, jog norinčius pasilinksminti žmones priimtų Šventojoje veikiantis „Retro“ kempingas.

„Mes juk suprantame, kad žmonės planavo savo laiką, daugelis net atostogas pasiėmė, kad galėtų dalyvauti Karklės festivalyje. Todėl ir nusprendėme ieškoti alternatyvų, kad žmonės vis tiek galėtų atvykti į pajūrį, draugiškai praleisti laiką, pasilinksminti“, – teigė J. Nargėla.

Priims 300 žmonių

Jis pats niekada Karklės festivalyje nėra buvęs. „Šiemet apsilankiau „Granatose“, labai patiko, todėl iškart nusipirkau bilietą į Karklės festivalį, o kitą dieną buvo pranešta, kada jis atšauktas. Jei nusivyliau aš, kaip turėjo nusivilti tie žmonės, kurie į Karklę važiuodavo kasmet. Todėl ir gimė mintis, jog reikia kažką sugalvoti, kad tas savaitgalis vis tiek būtų išskirtinis“, – aiškino J. Nargėla.

Per kelias dienas gauti leidimo organizuoti didelį festivalį buvo neįmanoma, be to, trūko laiko rasti rėmėjų, o be jų nėra pinigų pasikviesti grupių, atlikėjų.

Todėl rasta paprastesnė išeitis. Alternatyva Karklės fiestai turintis tapti festivalis „Kartu“ vyks Šventojoje, „Retro“ kempinge. Jis yra privati teritorija, todėl leidimų organizuoti renginį nereikia.

„Be to, tai ir nebus kažkoks ypatingas festivalis. Tiesiog gros kelios grupės, kurios mažai kam žinomos, tačiau sutiko pasirodyti ir neimti jokio atlygio. Festivalyje žmones linksmins ir keli DJ, tarp kurių – ir aš. Nors festivalis vyks privačioje teritorijoje, tačiau jam vis tiek galioja triukšmo ribos, todėl iki 22 val. vyks pasirodymai, jei tos grupės atvyks, o iki 24 val. dar bus galima prie laužo groti savo instrumentais, pavyzdžiui, gitaromis. Esmė ta, kad norėjome suteikti žmonėms galimybę savaitgalį praleisti pajūryje, kaip jie ir buvo planavę“, – kalbėjo J. Nargėla.

„Retro“ kempinge telpa apie 300 žmonių, todėl į festivalį būtina registracija. Anot pašnekovo, iki penktadienio pietų buvo užsiregistravę 270 žmonių, o festivalis prasideda penktadienio popietę. Planuojama, kad jis vyks iki sekmadienio popietės.

„Bilietų į festivalį nebus, reikės tik susimokėti už nakvynę. Pinigus rinks kempingo administratoriai, o ne mes“, – pabrėžė J. Nargėla.

Aprūpins palapinėmis

„Retro“ kempingo valdytojas Simas Migaliovas teigė, jog vienam asmeniui dviejų parų nakvynė kainuos 12 eurų, o jei žmogus norės nakvoti tik vieną parą, reikės susimokėti 7 eurus.
Visos nakvynės vietos – palapinėse, tačiau savo atsivežti nereikės. Kempingo valdytojai atvykėlius aprūpins ir palapinėmis, ir miegmaišiais, ir turistiniais kilimėliais.

Automobilius bus galima statyti prie kempingo teritorijos esančioje gatvėje ar stovėjimo aikštelėse.

„Mūsų teritorija aptverta, saugi, yra dušai, tualetai, todėl ji tikrai tinkama tokiam žmonių susibūrimui. Kai man paskambino Justinas, panorau palaikyti jaunų žmonių iniciatyvą organizuoti tokį renginį. Nežinau, kiek tai susiję su neįvykusiu Karklės festivaliu, bet tiesiog palaikau jaunų žmonių iniciatyvas“, – teigė S. Migaliovas.

„Taigi, taigi!!! Kaip ir žadėjome, laukia šaunus savaitgalis. Muzika, DJ, pramogos, krepšinio varžybos gyvai ir jūra mus džiugins visą savaitgalį. Registracija į renginį elektroniniu paštu festivalis.kartu@gmail.com“, – pranešama socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtoje festivalio „Kartu“paskyroje.

J. Nargėla neslėpė, jog tokio festivalio organizatoriai patirs išlaidų, o ne gaus pajamų, nes nuomoti garso aparatūrą, pirkti, pavyzdžiui, šiukšlių maišus reikia už savo pinigus. „Eisime į minusą, bet gal kitais metais šis festivalis jau bus daug didesnis, į jį bus galima patekti su bilietais. Viskas priklausys nuo to, kaip seksis šį savaitgalį“, – ir į ateitį žvelgė J. Nargėla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)