„Festivalis „Kaunas Jazz“ orientuojasi į pasaulio džiazo kritikų ir prestižinių džiazo festivalių pripažintus bei šiuo metu aukščiausiai vertinamus atlikėjus ir džiazo projektus. Šiemet mūsų gerbėjams paruošėme ne vieną malonią, o, galbūt net, ir netikėtą staigmeną, – sako festivalio „Kaunas Jazz“ sumanytojas Jonas Jučas. – Per penkias festivalio dienas Kauno ir Vilniaus scenose apsilankys arti pusšimčio džiazo atlikėjų iš skirtingų pasaulio kampelių: JAV, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Olandijos, Šveicarijos, Pietų Afrikos, Japonijos ir, žinoma, Lietuvos“.

Festivalio pradžios koncertas vyks balandžio 25 d., tačiau J. Jučas dar nenori atskleisti pirmojo koncerto žvaigždės. „Apie festivalio pradžios koncertą daugiau informacijos pateiksime visai netrukus. Norime, kad pastarasis būtų išties įspūdingas, todėl šiuo metu dar deriname paskutines detales“, – teigia J. Jučas.

Balandžio 26-ąją, penktadienį, festivalis „Kaunas Jazz“ pakvies į atnaujintą Vytauto Didžiojo universiteto Didžiąją salę, kurioje koncertuos geriausiu vokalistu tituluojamas, šių metų „Grammy“ apdovanojimuose „Geriausio tradicinio ir R&B pasirodymo” kategorijoje (daina „Real Good Hands“) nominuotas amerikietis Gregory Porter su savo grupe. Vakarą pratęsti „Kaunas Jazz“ kvies klube „Combo“, kur scenoje pasirodys žavesio nestokojantys energingieji prancūzai „Malted Milk“ su vokalistu ir gitaristu Arnaud Fradin priešakyje.

Balandžio 27-ąją, šeštadienį, VDU Didžiojoje salėje koncertą pradės du ryškiausi Lietuvos klasikos ir džiazo atlikėjai – pianistas Petras Geniušas ir saksofonininkas Vladimiras Chekasinas. Dueto pasirodymą galima drąsiai vadinti akademinės fortepijoninės muzikos ir džiazo improvizacijos susitikimu vienoje scenoje. Savo meistriškumu „Kaunas Jazz“ publiką pavergę lietuviai sceną užleis legendinio Holivudo aktoriaus ir režisieriaus Clinto Eastwoodo sūnui, bosininkui ir kompozitoriui– Kyle Eastwood‘ui ir jo grupei. Vakarą pratęsti klube „Combo“ kvies unikalaus balso savininkė olandė Ntjam Rosie su grupe.

Balandžio 28-ąją, sekmadienį, baigiamajame festivalio „Kaunas Jazz“ koncerte Kaune, grandiozinį džiazo užtaisą didžiausioje Lietuvos scenoje – Kauno „Žalgirio“ arenoje, pateiks amerikiečiai „Naturally 7“. Grupę sudarantys septyni vokalistai (Roger ir Warren Thomas, Dwight Stewart, Garfield Buckley, Roderick Eldridge, Napoleon Cummings ir Armand Hutton) vadinami tikru stebuklu. Neįtikėtina, ką ši septyniukė savo balsais sukuria koncerto metu. Dažnam klausytojui kyla abejonių, ar išties kūriniai atliekami tik žmogaus balsu, nenaudojant jokio papildomo muzikos instrumento. Po šio koncerto klube „Combo“ vakarą pratęs ir gautąjį galingą džiazo užtaisą sustiprins grupė „A.Spell“ (Šveicarija, Pietų Afirka).

Vienintelis festivalio „Kaunas Jazz“ koncertas Vilniuje – balandžio 29 dieną Vilniaus kongresų rūmuose 19 val., kuriame, viena labiausiai laukiamų viešnių prestižiniuose ir didžiausiuose pasaulio džiazo festivaliuose, pianistė, virtuozė iš Japonijos – Hiromi su projektu „The Trio Project feat. Anthony Jackson & Simon Phillips”. „Kaunas Jazz“ organizatoriai neslepia džiaugsmo, jog šią žvaigždę šiemet pavyko pasikviesti į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)