Pirmą kartą mūsų šalyje viešėsiantis populiarusis britas išsiskiria įspūdinga šukuosena – dredais, augina madingą barzdelę, nešioja jamaikišką rasta kepurę ir primena Bobą Marley.

Populiarių hitų autorius ir atlikėjas yra viena pagrindinių vienos dienos festivalio „Summer In The City“ žvaigždžių ir birželio 16 d. koncertuos Vilniaus Kalnų parke. Šiandien skaitytojus supažindiname su įdomiausiais faktais apie JP Cooperį.

Atlikėjas, kurio pilnas vardas Johnas Paulas Cooperis, gimė ir užaugo Mančesterio mieste, Šiaurės Anglijoje.

JP Cooperis vaikystėje buvo uolus sportininkas, tačiau paauglystėje susižavėjo grunge stiliaus muzika ir netrukus sporto pasaulis prarado potencialų čempioną.

JP Cooperis savarankiškai išmoko groti gitara ir mokykloje buvo sukūręs roko grupę.

Savo vokalinį talentą JP Cooperis tobulino gospelio chore, kuriame pradėjo dainuoti atradęs Donny Hathaway, Beno Harperio ir kitų soul muzikos žvaigždžių muziką.

Ilgą laiką JP Cooperis pragyvenimui užsidirbdavo iki paryčių plušėdamas bare, kur laisvu metu rašė savo kūrybos dainas.

Savo kūrybą JP Cooperis pradėjo įrašinėti 2012 m.: tris skaičiais 1, 2 ir 3 pažymėtus EP atlikėjas išleido už savo lėšas.

Karjeros pradžioje JP Cooperis išleido bendrą kūrinį su vienu populiariausiu šių dienų elektroninės muzikos atlikėju Don Diablo.
2012 m. bendras singlas „The Artist Inside“ Nyderlanduose pasiekė populiariausių hitų Top 30.

Kasmet svarbius „M.O.B.O.“ apdovanojimus rengiančios muzikos organizacijos kvietimu JP Cooperis koncertavo kartu su Angie Stone, Mica Paris ir Omar. Taip atkreipė muzikos agentų dėmesį.

2014 m. su JP Cooperiu kontraktą pasirašė „Island Records“ – ta pati kompanija, kuri leido legendinio Bobo Marley įrašus.

JP Cooperis įrašė dainą su jaunu britų muzikos svenos atlikėju Samu Lewisu, kuris labiau žinomas kaip SG Lewis. Bendras singlas „Shivers“ į populiariausių sąrašus nepateko, tačiau jį ypač dažnai transliavo „BBC“ radijo stotis „Radio 1“.

Pirmąją savo dainą „Perfect Strangers“, kuri tapo pasauliniu hitu, JP Coopis sukūrė kartu su britų DJ‘umi ir prodiuseriu Jonas Blue. Šis singlas įvairiose muzikos klausymosi ir vaizdo klipų peržiūrų platformose buvo transliuotas daugiau nei miljardą kartų. Ši daina pelnytai vadinama didžiausiu praėjusių metų vasaros hitu pasaulyje.

Antrą super hitą „September Song“, kuris yra parduotas daugiamilijoniniu tiražu, JP Cooperis sukūrė kartu su dviem žinomais muzikantais: grupės „Evermore“ lyderiu ir dainininku Jonu Hume ir reperių Kanye Westo bei Jay-Z proteguojamu atlikėju Mr. Hudsonu.

JP Cooperis sukūrė ir įrašė dainą „Birthday“, kuri girdėjote garsiai nuskambėjusiame kino filme „50 pilkų atspalvių“.

JP Cooperis buvo pakviestas groti kartu su vienu mėgiamiausiu muzikos atlikėju – legenda Stevie Wonderiu.

Edas Sheeranas ir Shawnas Mendesas socialiniame tinkle „Twitter“ ne kartą prisipažino mėgstantys ir dažnai klausantys JP Cooperio muzikos.

Naujausias JP Cooperio singlas vadinasi „Passport Home“. Ši daina pristato šių metų rugsėjį planuojamą išleisti debiutinį atlikėjo albumą „Raised Under Grey Skies“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją