Tūkstančiai gerbėjų jau turi bilietus į pirmą kartą Lietuvoje grosiančios grupės koncertą. Tiems, kurie mažiau atidžiai seka „Nickelback“ karjerą, siūlome sužinoti dešimt įdomių dalykų apie šias arenų roko žvaigždes.

Pirmasis grupės pavadinimas buvo „Kaimo idiotai“. Angliškai - „Village Idiots“. Nedideliame Kanados miestelyje Hanoje (vos 2,5 tūkstančio gyventojų) susibūrusiai grupei tuo metu dar nė nesisapnavo 50 milijonų parduotų albumų ir pilnos arenos. Vaikinai grodavo baruose – ir ne savo, o „Led Zeppelin“, „Metallica“ ir kitų garsių grupių dainas.

Vokalistas Chadas Kroegeris yra išpranašavęs savo mirties datą. Laimei, neteisingai. Interviu žurnalui „Playboy“ grupės lyderis yra sakęs, kad mirs savo keturiasdešimtojo gimtadienio vakarą. „Susapnavau tai – būsiu scenoje, patirsiu infarktą, nukrisiu, o minia galvos, kad tai šou dalis“, - sakė dainininkas. Keturiasdešimt jam sukako 2014-ųjų lapkričio 15-ąją – rokeris gyvas, sveikas ir pasiruošęs 2015-ųjų rudenį pirmą kartą koncertuoti lietuviams.

Dabartinį grupės pavadinimą įkvėpė darbas kavinėje. Tiksliau – visame pasaulyje žinomame tinkle „Starbucks“, kuriame kavą pilstė grupės bosistas Mike'as Kroegeris. „Nickel“ JAV vadinama 5 centų monetą, o „back“ angliškai reiškia „atgal“. Frazę „penki centai grąžos“ būsimoji roko žvaigždė kasdien šimtus kartų ištardavo klientams. Tada dar nė nenujautė, kad po kelerių metų ją skanduos milijonai gerbėjų.

Grupė yra nurungusi lietuvių numylėtinius „Red Hot Chili Peppers“. Tai nutiko 2006-aisiais, kai „Nickelback“ pelnė Amerikos muzikos apdovanojimą. Geriausio roko ir pop albumo titulą laimėjo grupės diskas „All The Right Reasons“, nurungęs „Red Hot Chili Peppers“ darbą „Stadium Arcadium“. Ar „Nickelback“, kaip ir „Red Hot Chili Peppers“, pasitiks pilnutėlė „Žalgirio“ arena? Pamatysime spalio 14-ąją.

„Nickelback“ dainininkas mėgsta ne tik roką. Viename interviu Chadas Kroegeris yra prisiapažinęs, kad su malonumu klausosi švedų grupės ABBA muzikos: „Tai labiausiai neįprastas mano pasirinkimas. Šios grupės dainos – labai įsimenančios“.

Grupėje groja du broliai. Tai dainininkas, gitaristas Chadas Kroegeris ir bosistas Mike'as Kroegeris. Karjeros pradžioje „Nickelback“ narys buvo ir jų pusbrolis Brandonas Kroegeris – jis būgnais grojo iki 1997-ųjų ir padėjo įrašyti debiutinį grupės albumą „Curb“. Su grupe atsisveikinęs Brandonas pasirinko buhalterio karjerą, vis dar savo malonumui kartais groja džiazo grupėse, tačiau tvirtina, kad roko žvaigždės gyvenimo būdas jam būtų pernelyg pašėlęs.

Dviejų grupės narių žmonos pačios yra įžymybės. Dainininkas Chadas Kroegeris 2013-ųjų liepos 1-ąją (tai nacionalinė Kanados šventė) Prancūzijoje vedė vieną populiariausių savo šalies dainininkių Avril Lavigne. Pora kartu yra įrašiusi dainą „Let Me Go“. Gitaristo ir klavišininko Ryano Peake'o žmona Treana – žymi Kanados dizainerė ir verslininkė. Jos įkurtos prabangių drabužių linijos „Obakki“ rūbai parduodami daugiau nei šimte parduotuvių JAV, Kanadoje ir Didžiojoje Britanijoje, jais puošiasi Gwyneth Paltrow, Kate Hudson ir kitos garsios aktorės.

Grupės lyderis paauglystėje ne kartą buvo suimtas. „Jei nebūčiau tapęs roko žvaigžde, dabar turbūt sėdėčiau kalėjime“, - neslepia Chadas Kroegeris. Paauglystėje jis dažnai prisidirbdavo ir buvo gerai žinomas policijai. Prieš išgarsėdamas jis buvo sulaikytas už viešosios tvarkos sutrikdymą ir nedidelio sunkvežimio nuvarymą.

Grupės muziką dievina „Coldplay“ lyderis. Daug kas nustebo, kai britų superžvaigždžių vokalistas Chrisas Martinas prisipažino, jog yra didelis „Nickelback“ gerbėjas. „Juos kritikuoja žmonės, kurie gyvenime patys nėra nieko nuveikę. Manau, „Nickelback“ yra puikūs“, - yra sakęs Chrisas Martinas.

„Nickelback“ dainininkas nekenčia savo ankstesnės šukuosenos. Šiuo metu jis jau nusirėžęs ilgus plaukus, tačiau pasaulis nepamiršo garbanų iš klipo „How You Remind Me“. „Žiūrėjau tą klipą ir pasišlykštėjau. Mano šukuosena buvo baisi. Ji mane labai sendino. Man buvo 26-eri, bet atrodžiau lyg būčiau 37-erių“, - yra sakęs Chadas Kroegeris.

Klipas „How You Remind Me“: http://youtu.be/1cQh1ccqu8M

Bilietai į „Nickelback“ koncertą platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt

„Nickelback“ koncertą Kaune rengia didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“, taip pat kviečiantis pamatyti ten pat vyksiantį Robbie Williamso koncertą, Vilniuje rengiamą išskirtinio balso JAV dainininkės Macy Gray koncertą, kultinių didžėjų DJ Shadow ir Cut Chemist pasirodymą, vienintelį grupės „Simply Red“ jubiliejaus šou Rygos arenoje bei daugybę kitų renginių.

Populiariausi „Nickelback“ hitai

„When We Stand Together“

„Lullaby“

„Far Away“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)