Viena vertus, menininkės darbuose iš tiesų kartojasi (keliaudami iš vienos kompozicijos į kitą) dviejų personažų galvų motyvai, kartais patalpinti beveik klaustrofobiškuose drobės ar popieriaus stačiakampiuose.

Dažnai tai yra vyro ir moters veidai, nukreipti vienas į kitą ir tartum gilaus bei svarbaus asmeninio dialogo metu komunikuojantys tarpusavyje, nelabai kreipiantys į tai, kas vyksta aplink juos. Iš kitos pusės, tas tête-à-tête principas diktuoja ir visą Susies Vier kūrybinę strategiją – tai yra kuo tikriausi psichologiniai seansai, kurių metu pačios autorės liejami (sublimuojami) emociniai impulsai yra projektuojami ne tik į menines išraiškos priemones, bet ir į žiūrovų auditoriją.

Tokiu būdu tête-à-tête būsenon atsiduria ne tik dailininkė (pati ji teigia, mezganti intymųjį dialogą tarp savęs ir tapybos), jos personažai, bet ir kūrinius stebintieji... O kalbama čia apie esminius (vadinkime juos egzistanciniais) dalykus, tokius kaip meilė, pasitikėjimas, draugystė, tiesa...

Savo plastika bei forma Susie Vier atstovauja naujajam vokiškajam ekspresionizmui, praturtintam Vidurio ir Rytų Europos kultūrinių aspektų - tokių kaip ikoninė tapyba, naivusis-liaudies menas, gotikinė graviūra ir net muzikinė baroko tradicija.

Susie Vier gimė Rostoke 1976 m. Nuo 1990 m. lankė dailės kursus (mokytojai – Waldemar Krämer, Thomas Jastram). 1996-1999 m. - knygrišybos studijos Berlyne. 2001-2004 studijos Rostoko technikos meno mokykloje (Rostocker Technischen Kunstschule (RTK)), plakato ir knygų iliustravimo specializacija. 2001-2010 m. dirbo knygriše ir grafine dizainene Warnecke knygrišykloje. Nuo 2011 m. veikia kaip laisva menininkė.

Atidarymas: lapkričio 5 dieną (ketvirtadienį), 18 val.

Atidarymo metu gros klarnetų kvartetas BAD REED (Denis Noreiko, Vytautas Žemaitis, Lukas Kašėta, Artūras Kažimėkas, meno vadovas – doc. Julius Černius).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)