Vilniaus universiteto vaikų ligoninės onkohematologijos centre vykstančio projekto „Gėrio menas“ tikslas - profesionalių menininkų pagalba organizuoti ilgalaikes menines dirbtuves vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis. Bendradarbiaudamas su profesionaliais menininkais fondas per metus vaikams surengė 36 susitikimus, kurių metu vyko dainavimo, fotografavimo, piešimo, grojimo bei literatūros pamokos. Mažiesiems įkurtos meninės dirbtuvės orientuotos į jų galimybes bei norus.

„Atėjusieji į Rotušę galės pamatyti, ką vaikai sukūrė per nepilnus metus. Projektas “Gėrio menas”, matydamas kaip vaikams patinka tokia veikla, ateityje žada plėstis. Turėsime dar daugiau ir skirtingesnių užsiėmimų, be muzikos, dainavimo, dailės ir literatūros, mažieji nuo šiol galės gilintis į magijos, keramikos ir net diskžokėjaus darbo subtilybes, gal kuriam net pavyks ligoninėje surengti smagią diskoteką sveikstantiems“, - ateities planus atskleidė Vytautas Kernagis jaunesnysis, V. Kernagio fondo vadovas.

Vilniaus Rotušėje vaikams pristatyta ir įteikta kompaktinė plokštelė „Senelio Jono pasakos“, joje - legendinio aktoriaus Jono Kavaliausko įskaitytos pasakos. „Gaila, tačiau ne visi vaikai pajėgia dalyvauti „Gėrio meno“ dirbtuvėse. Nemaža dalis jų silpnai jaučiasi, todėl kovodami su liga guli savo palatose ar izoliatoriuje. Galvojant, ką padaryti, kad gydymo laikas jiems prabėgtų greičiau ir linksmiau, kilo mintis išleisti kompaktinę plokštelę su pasakomis, kurių vaikai galėtų klausytis gydymo metu“, - pasakojo V.Kernagis.

Daugiau nei 1000 „Senelio Jono pasakų“ kompaktinių plokštelių Vytauto Kernagio fondas padovanos visoms Lietuvoje esančioms ikimokyklinio ugdymo įstaigoms, vaikų darželiams, vaikų globos namams. Pasakas aranžavo muzikantas ir kompozitorius Andrius Kulikauskas.

V.Kernagio fondas džiaugiasi, kad kuriant pasakų plokštelę prie idėjos įgyvendinimo prisijungė būrys partnerių: portalas DELFI suorganizavo viršelio konkursą, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija suteikė įrašus, „Garsų pasaulis“ bei optinių laikmenų gamybos bendrovė „BOD Group” pavertė tai kūnu, o „Lietuvos paštas“ kompaktines plokšteles pristatys adresatams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją