Meno mugės svečiai išvys jaunosios kartos menininkų Jolantos Kyzikaitės, Rimo Sakalausko, Dovilės Bilkštienės ir Pauliaus Šliaupos kūrinius. „Su šiais menininkais dirbame nuo jų karjeros pradžios. Organizuojame personalines parodas, pristatome jų kūrybą užsienyje bei ten vykstančiose meno mugėse“, – teigia galerijos direktorė Diana Stomienė.

„YIA Art Fair 2016 “ – tai septintą kartą vykstanti šiuolaikinio meno mugė, orientuota į jaunų ir perspektyvių menininkų kūrybą. Šiemet į meno mugę buvo pakviestos 65 galerijos, kurios pristatys daugiau nei 200 ryškiausių jaunosios kartos menininkų. YIA meno mugė vyks Paryžiaus širdyje įsikūrusioje Carreau du Temple, tuo pačiu metu, kaip ir garsioji FIAC meno mugė. YIA organizatoriai tikisi sulaukti daugiau nei 25 tūkst. lankytojų.

Paryžiuje pristatomos J. Kyzikaitės (1980) tapyboje dominuoja žaidimų tema ir jų plėtotė. Menininkė dažniausiai dirba ciklais, kurie vystomi įvairiomis tematikomis. Jos drobėse vyrauja plakato ar komikso stilistika. Prieš meno mugę Paryžiuje J. Kyzikaitė galerijoje „Meno niša“ pristatė personalinę parodą „Kauliukų tapyba“, kuri veiks iki spalio 25 dienos.

P. Šliaupa (1990) aktyviai kuria ir stebina savitais tapybinės raiškos eksperimentais, tapdamas vienu įdomiausių jaunosios kartos tapytojų Lietuvoje. Tapytojos D. Bilkštienės (1987), paveiksluose kuriamos netikėtos, paslaptingos, švelnaus humoro kupinos siurrealistinės scenos. R. Sakalauskas (1985) yra vienas talentingiausių jaunosios kartos video menininkų, jo kurti video darbai pelnė didelį pripažinimą tiek Lietuvos, tiek užsienio meno pasaulyje. R. Sakalauskas juvelyriškai valdo technologijas, neegzistuojančius ir fantastinius vaizdinius perkeldamas į atpažįstamą aplinką.

P. Šliaupos ir R. Sakalausko kūriniai neseniai grįžo iš Berlyno meno mugės „Positions“, kurioje sulaukė didelio pasisekimo. „Pastebime, kad mūsų pristatomi menininkai sulaukia daug dėmesio ne tik užsienyje vykstančių mugių metu, bet ir po jų. Džiaugiamės, kad buvome pastebėti YIA mugės organizatorių, kurie sužavėję lietuvių kūryba pakvietė ją pristatyti Paryžiuje“ , – pasakoja galerijos „Meno niša“ parodų kuratorė Sonata Baliuckaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją