Tarp kitų žvaigdžių koncertuos fenomenalus prancūzų smuikininkas Dominique Pifarély su savo kvartetu, styginių muzikos projektą pristatys garsus JAV gitaristas Billas Frisellas.

Japonų improvizacinės muzikos mėgėjų laukia naujas susitikimas su viena įdomiausių šios šalies grupių „Hikashu“, viešėjusia „Vilnius Jazz“ 2012 metais. Šį kartą ją atlydės trimitininkas Itaru Oki. Jį sieja su „Hikashu“ nežabota fantazija, išradingumas ir humoras.

„Hikashu“ 1978-aisiais įkūrė profesionalūs aktoriai Makigami Koichi ir Mita Freemanas, todėl jie su bendraminčiais kaip mat įtraukia publiką į savo pasirodymus kaip į mažus, žaismingus improvizuotus spektakliukus.

Makigami Koichi yra ryškiausias Japonijoje tuvių gerklinio dainavimo meistras, stulbinantis publiką savo egzotiško vokalo diapazonu ir ekspresija. Jis meistriškai valdo daugybę vokalo technikų bei instrumentų. Šio improvizuotojo paletėje liejasi roko, avangardo, japonų muzikos spalvos.

Menininkas rengia ir solinius projektus, kuriuose derina senąja japonų populiariąja muzika grindžiamą „avant-pop“, interaktyvias kompiuterines technologijas, vokalines improvizacijas ir teatro bei performanso elementus.

Fenomenalus gitaristas, kompozitorius ir įrašų prodiuseris Mita Freemanas prieš kelias savaites Tokijuje trankiai atšventė 60-metį kartu su savo grupėmis „Lu Inch“, trio „Lipnitz 21“, duetu „Freeman Alley“ ir „Hikashu“. Be to, jubiliatas dainavo vietoje Makigami Koichi!

Patrakę ir visi tandemo bendražygiai. „Hikashu“ bosininkas Sakaide Masami, klavišininkas Shimizu Kazuto ir būgnininkas Sato Masaharu taip pat groja kitose grupėse, reiškiasi kaip kompozitoriai, mėgsta tyrinėti naujas kūrybos teritorijas.

Į nuotaikingą, nenusakomo žanro „Hikashu“ performansą su japoniškais prieskoniais turėtų puikiai įsilieti Itaru Oki, grojantis ne tik trimitu ir fliugelhornu, bet taip pat bambukinėmis fleitomis, mėgstantis eksperimentuoti savo paties sukonstruotais instrumentais, pasitelkti projektams įvairių skambančių žaisliukų.

Nuo 1974-ųjų atlikėjas gyvena Prancūzijoje, dažnai lankosi kitose Europos šalyse, bet niekada nebuvo nutraukęs ryšių su tautiečiais.

Pradėjusi karjerą kaip roko ir popmuzikos grupė „Hikashu“ tapo nuolatine džiazo festivalių Japonijoje, Rusijoje, Vokietijoje dalyve. Neseniai ji gastroliavo ir Kanadoje bei JAV, visur stebindama publiką neįspraudžiamomis į jokius stilistinius rėmus improvizacijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją