Dažnai šiuolaikinis smurtas nėra vien fizinis. Psichologinio smurto pasekmės yra žymiai sunkesnės ir ilgesnės. Tuo labiau, kad tokia prievarta nėra viešai matoma. Taigi, apsidairykime aplinkui: ar mus supantys žmonės nėra sužaloti viduje?

Vilnius City Opera primena ir vieną iš daugelio pagalbos smurtą patiriantiems būdų. Šį sezoną menininkai bendradarbiauja su Pagalbos moterims linija, padėdama skleisti informaciją.

„Operoje gražiau nei gyvenime, bet gyvenime herojus galima išgelbėti“, - skelbia akcijos šūkis.

Smurtas prieš moteris dažnai yra arčiau nei mums atrodo. Tai gali būti jūsų kaimynė, kolegė ar liūdnai atrodanti autobuso laukianti močiutė.

Pamačius moterį, kuriai reikia pagalbos, pasidalinkite Pagalbos moterims linijos tel. Nr. 8 800 66366 (emocinė parama telefonu kasdien nuo 10.00-21.00, skambutis iš Lietuvos nemokamas) arba el. paštu pagalba@moteriai.lt.

Informacija norintiems prisidėti aukomis, kurios padėtų gerinti linijos veiklą: gavėjas: VšĮ „Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras”, Atsiskaitomoji sąskaita: LT31 7400 0105 7542 3815.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)