Spektaklio kūrybinė komanda – tarptautinė, ryški, patyrusi, galinti pasigirti įvairių festivalių ir konkursų prizais bei apdovanojimais. Scenografiją spektakliui sukūrė Rygos Dailės teatro meno vadovas, dailininkas Martinšas Vilkarsis. Vaidina kaunietė aktorė Inesa Paliulytė, panevėžiečiai Vidmantas Fijalkauskas, Rimantas Teresas, Algirdas Paulavičius, Vytautas Kupšys, Lolita Martinonytė, Donatas Kalkauskas, Eleonora Koriznaitė, Ligita Kondrotaitė.

Pjesės veiksmą spektaklio kūrėjai perkėlė į šiandieninės Lietuvos tikrovę, nes tragiška pjesėje vaizduojamos šeimos kasdienybė visiškai sutampa su lietuviško kaimo realijomis. Vis labiau garsėjantis rusų dramaturgas Germanas Grekovas tęsia ciklą pasakojimų apie gyvenimo posūkius, kuriuos galima sutikti ir Gorkio, ir Dostojevskio kūryboje.

Alkoholizmas, skurdas ir kraujomaiša, emocinė ir fizinė prievarta, apie kurią kalbama spektaklyje, šiandien, deja, yra akivaizdi skausminga kasdienybė. Tačiau pasakodami šią natūralistinę istoriją apie žmones, atsidūrusius kone ant susinaikinimo ribos, kūrėjai siekė parodyti veikėjų paveiksluose dar rusenančią emocinę šilumą, gailestingumą ir žmogiškumą. Todėl tragiškos buitinės scenos neretai atrodo tragikomiškai, o spektaklio pabaiga lieka atvira vilčiai ir tikėjimui dvasiniu atgimimu.

Spektaklio scenografija tokia realistinė, kad greit įsitrauki į veiksmą tarsi žiūrėtum kino filmą ar net stebėtum šeimos gyvenimą pro langą. Spektaklio režisierius Rolandas Augustinas sako, kad toks spektaklio žanras Lietuvoje naujas, užsienyje jis vadinamas neorenesansu. Teatre mėginama grįžti prie visiškai realistinės vaidybos, natūralių veikėjų dialogų, atsisakant bet kokių papildomų dviprasmių išraiškos priemonių, o vaizduojant vien gryną realų gyvenimą.

Spalio 6 dieną Juozo Miltinio dramos teatro trupė pasirodys „Domino teatre“. Čia sostinės žiūrovams bus pristatyta 2-jų dalių komedija „Misis Markhem miegamasis“, pagal Rėjaus Kunio ir Džono Čepmeno pjesę. Tai puiki juoko dozė. Žiūrovai jau puikiai įvertino šių autorių komedijas „Meilė pagal grafiką“ ir „Tryliktasis kambarys“, tad palikite visus rūpesčius namie, nes scenoje karaliaus klasikinė Brodvėjaus komedija.

Spektaklyje juokinga situacija keičia dar juokingesnė. Joje yra viskas ko reikia kiekvienai juoko išsiilgusiai sielai. Tai pašėlusio tempo komedija, kurią režisavo puikiai iš televizijos ekranų žinomas aktorius, režisierius ir dainininkas Vytautas Kupšys.

Tai, kas vyksta viename elegantiškame Londono bute, puikiai iliustruoja Marlenos Dietrich kažkada pasakyti žodžiai: „Amerika apsėsta sekso lygiai kaip ir visas kitas pasaulis“. Ji teisi. Rimčiausi verslo, meninės kūrybos, vadybos, net buities reikalai paprastai tvarkomi erotikos ir meilės intrigų fone. Vieną gražią dieną misis Markhem namuose irgi užvirė aistros. Itin reikšmingą leidybinį kontraktą su beprotiškai populiaria rašytoja mis Braun misteriui Markhemui teko pasirašinėti labai margoje kompanijoje: ir nusirenginėjant, ir apsimetinėjant, ir aiškinantis seksualines pakraipas, ir verkiant, ir juokiantis. O koks šio spektaklio moralas? O gi labai pamokomas: net geriausiems bičiuliams neskolinkite savo miegamojo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją