Sausakimšoje Filharmonijos salėje viso koncerto metu buvo galima jausti kaip klausytojai išgyvena kiekvieną išgrotą natą, kaip mėgaujasi nuostabios muzikos akimirkos dvasia, kaip kvėpuoja vienu ritmu su atlikėjais.

“Tai buvo dialogo vakaras, kuomet ir mes, ir publika iš pirmų akordų supratome vieni kitus. Aleksėjus sakė, kad Jūsų klausytojai vieni geriausių pasaulyje, dabar aš tuo įsitikinau pats. Buvo didžiausias malonumas pas Jus groti ir tikiuosi dar ne kartą sugrįžti.” – po koncerto sakė L. Elschenbroich. Atlikėjų pasirodymas buvo palydėtas stovinčios publikos ovacijomis ir susižavėjimo šūksniais.

Jau penkerius metus kartu muzikuojantis duetas atliko L. Van Beethoveno ir S. Rachmaninovo sonatas fortepijonui ir violončelei bei po keletą kūrinių solo. Puikiai susigroję ir vienas kitą jaučiantys atlikėjai grojo su didele laisve, atskleisdami muzikos grožį ir natūralią tėkmę. “Tai lygiaverčių partnerių pasirodymas. Klausydamasis koncerto, galėjai jausti – jog scenoje groja tikros žvaigždės, tikri muzikai. Niekada neužmiršiu šio koncerto. Tokio grožio akimirkos išties retos mūsų gyvenime.” – po koncerto įspūdžiais dalinosi klausytojas.

Jau sekančią dieną po pasirodymo Vilniuje, duetas išvyko į Londoną, kur jų laukia nauja serija koncertų. “Muzikanto gyvenimas toks, jog salė keičia salę, klausytojai, klausytojus. Tačiau nebūna vienodų koncertų, kiekvienas mūsų kelyje palieka kažką savo. Na, o šis pasirodymas Lietuvoje paliks gražiausius prisiminimus mūsų biografijoje. “ – sakė A. Grynyuk išvykdamas.

Beje šis atlikėjas į Lietuvą sugrįž ateinančių metų balandžio 17 d., kur šį kartą akompanuos vienai garsiausių šių dienų smuikininkių Nicolai Benedetti.

Koncerto akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją