Po Prezidentūros langais, Simono Daukanto aikštėje, ketvirtadienio vakarą vyko jaukus atidarymo renginys. Jam organizatoriai pradėjo ruoštis iš anksto, scena buvo statoma dar trečiadienį.

Šurmuliuojančioje minioje buvo matyti visus Lietuvos regionus atspindinčiais drabužiais pasipuošę tautiečiai. Klaipėdietes buvo galima pažinti ne tik iš kontrastingai margintų drabužių, bet ir iš delmonų, kuriuos visos buvo pasirišusios prie liemens. Delmonai – tai nedidelė moteriška rankinė, tapusi neatsiejama klaipėdietiško kostiumo dalis. Aukštaitės fotografams šypsojosi pasipuošusios itin kruopščiai pasiūtomis karūnomis, puoštomis daugybe juostų.

Klaipėdos krašto drabužiais pasipuošusios moterys

Būryje besisukiojančias žemaites buvo galima pažinti iš baltai-raudonai languotų skarų, kurias vienos rišo ant galvų, o kitos dengė pečius. Netrūko ir suvalkiečių. Jų drabužių puošniausia detalė – gausiai siuvinėtos ir prašmatnios prijuostės.

Beje, tarp visų regionų atstovų sukiojosi ir archajiniais apdarais pasipuošusių šventės svečių būrelis. Jie išsiskyrė žalvariniais papuošalais ir iš lino siūtais paprasto kirpimo drabužiais.

Susirinkusieji ne tik linksminosi liaudiškos muzikos garsuose, bet ir klausė sveikinimo kalbų. Tautinės muzikos festivalio dalyvius ir svečius sveikino Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Remigijus Šimašius

Šįvakar buvo atidarytas festivalis, kuriuo vilniečiai ir miesto svečiai mėgausis iki pat sekmadienio vakaro. Festivalio programoje – Sutartinių vakaras, Folkloro diena, Pasidainavimų vakaras, Naktišokiai, Kaimo giesmininkų valanda, sekmadienio koncertai Vilniaus senamiesčio kiemuose ir daugybė kitų renginių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)