Šiemet festivalio rengėjai pasiūlė daugiau kaip 110 renginių teatro, dailės, šokio, klasikinės ir populiariosios muzikos mėgėjams.

Ypatingo dėmesio nusipelnė Antakalnis. 20 renginių ir turtingą programą pasiūlė Sapiegų Tech parkas, Sapiegų rūmai, Lietuvių kalbos institutas.

Pirmą kartą dalyvauti „Kultūros naktyje“ norą pareiškė Kalėjimų departamento Mokymo centras. Lankytojai susipažino su bausmių vykdymo sistema, jos istorija, darbo sąlygomis ir karjeros galimybėmis. Mokomojoje kameroje atsidūrę naktinėtojai buvo intriguojami kratos vykdymo vaizdais, antiriaušinės amunicijos pavyzdžiais.

Bene labiausiai nuo Vilniaus centro nutolęs „Kultūros nakties“ renginys – „Dvarčionių pievos stebuklai“. Į retų ir saugomų rūšių kupiną gamtos prieglobstį pakvietė Vilniaus universiteto studentai. Čia aptinkamos bent dvi Lietuvos Raudonosios Knygos augalų rūšys – paprastasis kardelis ir lietuviška orchidėja – gegūnė.

Tuo metu Rotušės aikštėje skambėjo Giuseppes Verdi opera „Aida“, „Menų spaustuvė“ viliojo publiką šiuolaikinio šokio, teatro ir gyvos muzikos pasirodymais.

Čia buvo pristatytas ir buto šokis: teatro trupė „Okarukas“ parodė performansą „HereAfter“.
Po miestą klaidžiojo šviečiantys smilgininkai iš Klaipėdos. Vėl margaspalvėmis šviesomis nusidažė Baltasis ir Žaliasis tiltai.

Per festivalį duris kultūrai ir menui atvėrė 10 sostinės bažnyčių, kurios savo magiška atmosfera suteikė prieglobstį nuo miesto šurmulio bėgantiems naktinėtojams.

Tradiciškai Bernardinų sodas virto „Pojūčių miestu“ su atskira programa šeimoms. Tradicijos išsaugotos ir prie Lukiškių aikštės. Čia surengta fortepijoninės muzikos naktis „Juodai baltais“, dėl aikštės renovacijos prisiglaudusi šalia Genocido muziejaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)