Valstybinio Vilniaus Mažojo teatro ir Lietuvos mokyklų draugystė prasidėjo pernai - režisieriaus Rimo Tumino spektakliu „Madagaskaras", apkeliavusiu didžiuosius Lietuvos miestus. Vilniaus Mažasis teatras džiaugiasi, kad mokyklos nepaprastai aktyviai dalyvavo ir mielai atsiliepė į kvietimą dalyvauti po spektaklio vykstančiose paskaitose. Šio projekto globėjas, visa širdimi palaikantis jaunosios kartos ir profesionalių aktorių bendradarbiavimo idėją, yra režisierius, teatro meno vadovas Rimas Tuminas, įsitikinęs, kad kultūringus žmones reikia auginti. Kitaip tariant, sąmoningai ir kryptingai auklėti vaikus ir jaunimą, padėti tėvams ir mokytojams teisingai pasirinkti, skatinti juos būti patriotiškus ir nuolat domėtis lietuvių literatūros kūriniais.

„Jaučiame pareigą supažindinti moksleivius su Lietuvos kultūros kūrėjais, kiek įmanoma labiau sužadinti jauniesiems žiūrovams smalsumą, ugdyti supratimą apie istorijos ir joje veikiančių asmenybių reikšmę. Dramaturgo Mariaus Ivaškevičiaus pjesė „Madagaskaras" įtraukta į bendrojo lavinimo mokyklų lietuvių literatūros programą. Esame tikri, kad galime sukurti pridėtinę vertę, rodydami spektaklį ir kartu pasiūlydami paskaitą-diskusiją moksleiviams ir mokytojams. Juk ne kasdien žiūrovams galima paklausti savo mėgstamo aktoriaus, kaip jis supranta vaidmenį, kartu analizuoti pjesėje atskleidžiamas temas ir sužinoti sceninių sprendimų atsiradimo istoriją", - projektą pristato Vilniaus Mažojo teatro vadovė Greta Cholina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją