Garsaus teatro ir kino aktoriaus, Lietuvos nacionalinės premijos laureato jubiliejiniame vakare dalyvaus režisierius Rimas Tuminas, aktoriai Juozas Budraitis, Inga Burneikaitė, Arvydas Dapšys, Eglė Gabrėnaitė, Vaiva Mainelytė, Sigitas Račkys, Vytautas Rumšas, Arūnas Sakalauskas, Agnė Šataitė ir daug kitų garbių svečių.

Impulsas jubiliejiniam R. Adomaičio renginiui – netrukus pasirodysianti teatrologės Daivos Šabasevičienės knyga „Smėlio Pilys. Regimantas Adomaitis: vaidmenys, tekstai, laiškai“. Knygoje plačiai apžvelgiami R. Adomaičio vaidmenys kine ir teatre, pateikiama teatrologinė jų interpretacija, kritikos vertinimų spektras, skelbiami aktoriaus interviu, mintys, pasisakymai, esė, laiškai.

R. Adomaičio vaidyba – ryškus aktoriaus meno pavyzdys. Tai intelektualus aktorius, kuriamais vaidmenimis išreiškęs turtingą vidinį pasaulį, pavertęs kūrybą instrumentu, tyrinėjančiu XX a. pabaigos žmogaus dvasinę savijautą. Aktoriaus kūryba rėmėsi subtilia personažo psichologine analize ir sugebėjimu kurti apibendrintą charakterį, ieškoti ypatingų jo savybių, atsisakant natūralizmo ir buitiškumo.

„Pabandyti atvirai pažvelgti į realybę nereiškia nei liūdėti, nei šokinėti iš džiaugsmo. Visos abejonės ir kančios atperkamos, kai išėjęs į sceną pajunti savo rankose personažą, jo ir savo meilę paverti žiūrovų meile, neapykantą – jų neapykanta, atiduodi save ir kaip atlygį patiri begalinės laimės pojūtį“, – teigia R. Adomaitis, kuris jubiliejų sutiks Vilniaus mažajame teatre, kur sukūrė nepamirštamus vaidmenis spektakliuose „Maskaradas“ (Kazarinas), „Paskutiniai mėnesiai“ (Tėvas) ir „Dėdės ir dėdienės“ (Mykolas).

Jubiliejinio vakaro moderatoriai – knygos autorė D. Šabasevičienė ir prof. Alfredas Bumblauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt