Šis LKO (meno vadovas, dirigentas ir solistas Sergejus Krylovas) vakaras ypač reikšmingas ir dėl premjeros – skambės festivalio užsakymu parašytas Loretos Narvilaitės kūrinys „Į krantą jūra krenta“ styginių orkestrui. Taip pat šiame koncerte skambės Antonio Vivaldi „Metų laikai“, kuriuos solo grieš orkestro meno vadovas S. Krylovas.

Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino kavalierius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos garbės daktaras Y. Menuhinas bendradarbiavo su daugeliu mūsų šalies muzikų ir kolektyvų. Vien su LKO ir Kauno valstybiniu choru buvo surengti 59 koncertai, įrašytos dvi oratorijos – Georgo Friedricho Handelio „Mesijas“ ir Josepho Haydno „Pasaulio sukūrimas“.

Stovėdama po koncertų publika plojo Vokietijoje, Ispanijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Šveicarijoje, Kroatijoje, Slovėnijoje, Egipte. LKO muzikantus ir Kauno choristus Y. Menuhinas švelniai vadindavo „mano lietuviai“, o savo atsiminimų knygoje „Unterwegs“ LKO įvardija kaip nuostabų.

„Jūsų maža šalis turi didžiulį potencialą ir tiesiog stebina, kad ji gali daryti įtaką pasaulio muzikos kultūrai. Panašiai kaip vengrai, išsikovoję pripažinimą muzikos ir matematikos srityse. Esu įsitikinęs, kad ateityje Lietuva darys savo dydį gerokai pranokstančią įtaką pasauliui“, – 1996 metais viešėdamas Vilniuje kalbėjo Y. Menuhinas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją