Knygų aukcionas tampa tradiciniu. Pernai jis vyko knygų mugės metu „Litexpo“ parodų rūmuose. Renginys gausiai lankytas žurnalistų ir besidominčiųjų knygomis. Mugėje buvo pristatyta per 700 knygų, leidinių ir albumų. Daugiausia dėmesio susilaukė Konstantino Sirvydo žodynas – brangiausias aukciono leidinys (8000 eurų), kuris buvo parduotas per aukcioną.

Šiemet aukcionas priklauso knygų mugės rubrikai „Renginiai už mugės ribų“, todėl keliasi iš „Litexpo“ parodų rūmų į galeriją „Kunstkamera“. Čia lankytojai galės apžiūrėti knygas, o dominančias įsigyti aukciono metu vasario 25 dieną.

Aukcione bus pristatytas platus knygų ir leidinių spektras. Per 500 knygų ir leidinių suskirstyta į daugiau nei 30 grupių. Atskiros rubrikos skirtos lietuviškos spaudos draudimo laikotarpio knygoms, tarpukario knygoms, lietuvių išeivijos knygoms, užsienio literatūrai, Vilnianai, Militariai, meno albumams.

Viliaus Užtupo "Lietuvos spaustuvėms 475" - mažiausia knyga

Vis dėlto labiausia intriguojanti, matyt, bus senųjų knygų iki 1800 metų rubrika. Čia bus galima atrasti XVI-XVIII a. kūrinius, pavyzdžiui, Christopho Hartknocho „Alt und neues Preussen“ (1684). Pastarosios knygos vertė siekia rekordinę sumą – 12000 eurų.

Šis aukcionas aprėpia ne tik platų knygų istorijos laikotarpį, bet siūlo į knygą pažvelgti „kitaip“. Tad lankytojai galės pamatyti knygą, 1997-2001 m. įtrauktą į Lietuvos rekordų knygą kaip mažiausią Lietuvoje išleistą leidinį. Taip pat Česlovo Lukensko knygas – skulptūrinius objektus iš medžio masyvo.

Be knygų aukcione pristatomi grafikos kūriniai, tarkime, dailininko Prano Gailiaus autorinė knyga – grafikos darbų rinkinys „La Mer“, istorinių įvykių vaizdai, žemėlapiai, fotografijos, plakatai, dokumentai.

Česlovo Lukensko skulptūrinis objektas

Knygų aukcionu siekiama skatinti domėjimąsi knygomis, jų kolekcionavimu, o tai nebūtinai turi būti prabangos privilegija. Skaityti knygas gera, o padėti atrasti seniai ieškotą kūrinį yra be galo smagu. Tokiais principais vadovaudamiesi aukciono rengėjai į rinkinį įtraukė daugybę knygų, kurių kaina siekia vos 5 eurus.

Tad knygų aukcionas – proga pamatyti didelę retų antikvarinių knygų kolekciją, o kartu ir galimybė atrasti ir papildyti savo biblioteką ilgai ieškota knyga. Šiemet aukcione pristatoma per 500 leidinių, todėl rengėjai tiki, kad kiekvienas lankytojas galės atrasti jam aktualią knygą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją