Pjesės autorė dramaturgė Austėja Lunskytė-Yildiz bei aktorius ir režisierius A. Storpirštis yra teatro „Vandenyno dirbtuvės“ įkūrėjai. Pirmasis teatro pastatymas „Sielos virtuvė“ – nuotaikingas, komiškai tragiškas muzikinis spektaklis, kurį įkvėpė Jimo Morrisono kultas ir grupės „The Doors“ kūryba.

Septyni jauni žmonės yra užstrigę virtuvėje, kurioje vyksta nesibaigiantis „tūsas“. Ši virtuvė yra J. Morrisono, bene vieno didžiausių popkultūros stabų, virtuvė. Visi esantieji joje save laiko „menininkais“, nors tai, ką jie daro, nėra nei orginalu, nei autentiška. Tai tik jų idealizuotų herojų kopijavimas. Tačiau šiai draugų grupelei taip gyventi linksma. Linksmybės tęsiasi tol, kol jie susiduria su savo asmeninėm ambicijom. Jie nori ištrūkti iš sielos virtuvės – peržengti save ir atrasti tą „kažką“ už uždarų durų.

Spektaklis "Sielos virtuvė"

Šis pastatymas yra labai asmeniškas visai trupei. Dramaturgė A.Lunskytė-Yildiz sako: „Kritiškai žvelgiame į savo sociumą, mėgindami neprarasti autoironijos. Mums visiems neseniai sukako 30 metų arba greit sukaks. Lyg ir turėtume būti suaugę, bet kaip suaugti nekopijuojant priimtų normų ir liekant ištikimu sau – to mūsų niekas nemokė.“

„Mano didysis klausimas, kaip šioje lygių teisų visuomenėje neprarasti savęs, savo autentiškumo, savo tikrosios būties. Esu už lygybę ir laisvę, su sąlyga, kad neprarasiu savęs. Aš prieš forsuotą, tau prikištą vietą visuomenėje. „Vandenyno dirbtuvės“ kviečia atrasti tai, kas slypi už uždarų durų... Nes mes visi dažnai būname Džimais – prastomis idealizuotų stabų kopijomis, negalinčiomis atrasti savęs“, – teigia „Sielos virtuvės“ režisierius A. Storpirštis.

Spektaklio scenografiją kūrė dailininkė Neringa Keršulytė, kostiumus – Liuka Songailaitė. „Sielos virtuvėje“ vaidina Aleksandras Kleinas, Vaidas Maršalka, A. Storpirštis, Simonas Storpirštis, Dainius Tarutis, Gabija Urniežiūtė ir Kasparas Zvigulis.

Spektaklis "Sielos virtuvė"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)